ΕΞΟΔΟΣ

7 Αυθεντικές τρατορίες στην Αθήνα για επικά ζυμαρικά και όχι μόνο

Για σένα που αγαπάς την Ιταλική κουζίνα και τα προσεγμένα πιάτα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 Αυθεντικές τρατορίες στην Αθήνα για επικά ζυμαρικά και όχι μόνο
@cupola / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχεις κάνει το ταξίδι μέχρι τη Ρώμη, τη Φλωρεντία ή κάποια άλλη πόλη της Ιταλίας τότε σίγουρα θα έχεις πάει για φαγητό σε αυθεντική τρατορία! Φρέσκα ζυμαρικά, πίτσες σε ξυλόφουρνο, σαλάτες με μπουράτα και πεντανόστιμα Τυραμισού! Ένα γαστρονομικό ταξίδι που μπορείς να το ζήσεις και στην Αθήνα! 

Αν αγαπάς λοιπόν τις αυθεντικές τρατορίες, θα βρεις σχεδόν σε κάθε Αθηναϊκή γειτονιά. Είτε βρίσκεσαι στο κέντρο είτε στα πέριξ, υπάρχει η ευκαιρία να ανακαλύψεις τις πιο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Η παρακάτω λίστα έχει 7 δικές μας αγαπημένες και σου προτείνουμε να πας! 

 Trattoria Italia d’Onofrio

Στα σύνορα Κουκακίου- Πετραλώνων σε μία ήσυχη πλατεία αυτή η τρατορία θα σε εντυπωσιάσει με τις γεύσεις της. Αματριτσιάνα, πουτανέσκα και πλήθος ιταλικών πιάτων υπάρχουν εκεί, αρκεί να συνδυάσεις το κατάλληλο είδος ζυμαρικού με την κατάλληλη σάλτσα. Μεταξύ άλλων θα βρεις πολύχρωμη σαλάτα Panzanella από την Τοσκάνη, Involtini di vitello: ρολάκια μοσχαριού με καπνιστό τυρί και πολλές άλλες παραδοσιακές ιταλικές νοστιμιές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trattoria Italia D’ Onofrio (@trattoria_italia_onofrio)

Cupola

Το Cupola, μία πιο μοντέρνα τρατορία, βρίσκεται στο Παγκράτι, σε έναν μικρό πεζόδρομο που πλημμυρίζει μυρωδιές από τα ιταλικά πιάτα. Η αυθεντική Pizza Napoletana, το λεπτοκομμένο νουά μόσχου vitello tonnato με σάλτσα τόνου και κάππαρη και η πανσέτα με καραμελωμένα ντοματίνια και μαρμελάδα peperoncino, είναι μόνο κάποια δείγματα από το αυθεντικό ιταλικό μενού του Cupola. Στα συν, τα φοβερά κοκτέιλ και κρασιά ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cupola (@cupola_trattoria)

Il Salumaio d'Atene

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κέντρο της Κηφισιάς, με ένα ελκυστικό μενού, αυτή η τρατορία είναι ανοιχτή από το 1998. Είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις το πεντανόστιμο πιάτο Linguini με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας με Vinsanto, τον μαρινάτο σολομό με τα μπλίνις και Rossini με φουά γκρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η βιτρίνα με τα ιταλικα τυριά και τα αλλαντικά κοπής που δίνουν στο χώρο μια διαφορετική αίσθηση. Must επιδόρπιο ασυζητητί το ιταλικό τιραμισού!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη il Salumaio d'Atene (@ilsalumaiodatene)

Vittoria Gati

Ένα ιδιαίτερα κομψό μαγαζί, στην καρδιά της Γλυφάδας που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη ύλη και στα φρέσκα υλικά. Μόλις το επισκεφτείς θα σε συνεπάρει η μυρωδιά της πίτσας από τον ξυλόφουρνο και η Spaghetti Carbonara με guanciale που δε μοιάζει με καμία άλλη. Οι βελούδινες γεύσεις του συνδυάζονται άψογα με τα κοκτέιλ και τα κρασιά και υπάρχει μία μεγάλη wine list για να επιλέξεις το κατάλληλο. Σε αυτή την τρατορία θα έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις το Instagram με φανταστικές εικόνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vittoria Gati (@vittoriagati)

Facce Strane

Βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Κάραβελ και λειτουργεί το πρωί σαν καφέ. Ετοιμάζει για τους περαστικούς νόστιμα τανίνι μαζί με τον καφέ τους και ιταλικά γλυκά μέχρι το μεσημέρι. Αργότερα σερβίρονται όλα τα αυθεντικά ιταλικά εδέσματα με πρωταγωνιστή το καρπάτσιο σολωμού. Την παράσταση κλέβουν επίσης οι ιταλικές μακαρονάδες και ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κολοκυθάκι. Για επιδόρπιο, το δημοφιλές semifreddo al cioccolato είναι το κάτι άλλο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FacceStrane (@faccestraneathens)

Grandpa Trattoria

Αυτό το vintage εστιατόριο με τις pop πινελιές είναι στο Κουκάκι και έχει να προσφέρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Φημίζεται για τη λαχταριστή ζύμη πίτσας αργής ωρίμασης και την πανσέτα με καραμελωμένο κρεμμύδι. Στις σπεσιαλιτέ του είναι ακόμη το ριζότο κολοκύθας με προσούτο και λάδι τρούφας, οι πίτσες και η original ιταλική καρμπονάρα με κρόκο αυγού και γκουαντσιάλε. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και την ιταλική μπύρα Moretti.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @grandpa_trattoria

Bellagio pizza & pasta bar

Αυτό το στέκι στην Αγία Παρασκευή έχει ωραία ατμόσφαιρα και ζεστό περιβάλλον. Τα πιάτα του είναι όλα ένα κι ένα! Από παπαρδέλες με ραγού από εποχικά άγρια μανιτάρια και κρέμα μέχρι τη μυρωδάτη και πικάντικη Amatriciana με σάλτσα ντομάτας και guanciale είναι όλα επικά. Υπάρχει και ποικιλία σε πίτσες με την Pistacchio, την εξτρίμ πρόταση του μαγαζιού, που έχει μοτσαρέλα, πικάντικη γκοργκοντζόλα, πέστο φιστικιού και τριμμένο τραγανό φιστίκι Αιγίνης, να αποκτά φανατικό κοινό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bellagio Pizza & Pasta Bar ® (@bellagio_pizza_pasta)

Σε κάθε περιοχή της Αθήνας οι αυθεντικές τρατορίες θα σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες γεύσης και γαστρονομίας από την ιταλική κουζίνα που αγαπάμε ιδιαίτερα και τιμάμε σε κάθε ευκαιρία.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
9 / position1: 837 / position2: 5633
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb