THINK

Η θεωρία που φέρνει στα πόδια σου όσα πραγματικά θες

Πώς αυτό που θες θα γίνει τελικά μέρος της πραγματικότητάς σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η θεωρία που φέρνει στα πόδια σου όσα πραγματικά θες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να θέλεις κάτι είναι το πρώτο βήμα, αλλά η επιθυμία από μόνη της δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνει πραγματικότητα.

Χρειάζεται επίσης πίστη. Αν θέλετε να ανεβάσετε τις ικανότητές σας... στο επόμενο επίπεδο, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τον Νόμο της Ελξης κι έπειτα το Νόμο της Υπόθεσης! Εξάλλου, ουσιαστικά δηλώνει ότι ό,τι πιστεύεις ότι είναι αλήθεια θα γίνει τελικά μέρος της πραγματικότητάς σου.

Τώρα ο Νόμος της «Έλξης», έχει διαιωνίσει την ιδέα ότι οι σκέψεις μας γίνονται η πραγματικότητά μας. Με άλλα λόγια, αν κάνουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις, θα εκδηλωθούν στην πραγματικότητα. Ωστόσο, ο συνολικός αντίκτυπος αυτής της νοοτροπίας μπορεί να είναι αντιπαραγωγικός, ειδικά αν καταλήγει να δίνει στις αρνητικές σας σκέψεις μια αίσθηση δύναμης να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν. Ο γενικός ορισμός του Νόμου της Έλξης είναι ότι «το όμοιο προσελκύει τους ομοίους», το οποίο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ότι κάθε κακή σκέψη που περνάει από το μυαλό σας θα προκαλέσει άσχημα πράγματα να συμβούν.

Με τον Νόμο της Υπόθεσης, δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με τον τρόπο που οι σκέψεις σας διαμορφώνουν την πραγματικότητά σας. Αντίθετα, μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία, επειδή ο Νόμος της Υπόθεσης έχει τις ρίζες του στην ιδέα ότι αυτό που θέλετε είναι ήδη προκαθορισμένο για εσάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οδηγώντας τη ζωή με αυτή τη σίγουρη αίσθηση της γνώσης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αναποδιές της ζωής, πιστεύοντας ότι βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι τελικά, όλα όσα θέλετε θα είναι δικά σας, στην πραγματικότητα, είναι ήδη (ακόμη και αν δεν έχει συμβεί ακόμα).

Ουσιαστικά ξεγελάτε το μυαλό σας ώστε να πιστέψει ότι όλα όσα θέλετε ανήκουν ήδη σε εσάς. Αντί να μιλάτε για τα πράγματα που επιθυμείτε, αρχίζετε να αισθάνεστε όπως θα ένιωθα να τα έχετε ήδη. Ο Νόμος αυτός, θέλει να νιώθετε τα συναισθήματα του να πετύχετε κάτι σαν να το έχετε ήδη πετύχει. Αφιερώνοντας χρόνο για να νιώσετε και να ενσαρκώσετε τα συναισθήματα της επιτυχίας σας, μαθαίνετε πώς να εκπέμπετε την ενέργεια αυτής της επιτυχίας παντού γύρω σας. Και κάνοντας τον Νόμο της Υπόθεσης μια τυπική, ασυνείδητη πρακτική της καθημερινής σας ζωής, θα εκπλαγείτε πόσο ισχυρότερες γίνονται οι ικανότητές σας.

Ο Nerville Lancelot Goddard, ένας από τους πρωτοπόρους της θεωρίας, στάθηκε στην κατανόηση ότι τίποτα δεν υπήρχε έξω από τη δική σας συνείδηση. Πίστευε ακράδαντα ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι απλώς μια προβολή της εσωτερικής σου πραγματικότητας. Στο βιβλίο του The Power of Awareness (2013), δηλώνει: «Πρέπει να υποθέσετε ότι το συναίσθημα της επιθυμίας εκπληρώνεται έως ότου η υπόθεσή σας έχει όλη την αισθητηριακή ζωντάνια της πραγματικότητας. Πρέπει να φανταστείς ότι ήδη βιώνεις αυτό που επιθυμείς. Δηλαδή, πρέπει να υποθέσετε το συναίσθημα της εκπλήρωσης της επιθυμίας σας μέχρι να σας κυριεύσει και αυτό το συναίσθημα να παραγκωνίσει όλες τις άλλες ιδέες από τη συνείδησή σας».

Τα βήματα:

Γράψτε τις επιθυμίες σας

Εξοικειωθείτε με το ημερολόγιό σας και αφήστε τις επιθυμίες σας να ρέουν ελεύθερα στη σελίδα. Ξεκινήστε να γράφετε για αυτό που θέλετε σαν να το έχετε ήδη. Μπορεί να θέλετε πολλά πράγματα, αλλά μπορεί να θέλετε να εστιάσετε μόνο σε ένα κάθε φορά, ειδικά αν είστε αρχάριοι. Χρησιμοποιήστε και τις πέντε αισθήσεις σας (τι βλέπετε, αγγίζετε, ακούτε, μυρίζετε και γεύεστε) μαζί με όσες περισσότερες συγκεκριμένες λεπτομέρειες μπορείτε. Όσο πιο συγκεκριμένος επιτρέπετε στον εαυτό σας να είστε κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να οραματιστείτε πώς θα νιώσετε την επίτευξη της επιθυμίας σας.

Φανταστείτε πώς θα ήταν να εκπληρώσετε την επιθυμία σας

Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και κλείστε τα μάτια σας. Μόλις νιώσετε αρκετά χαλαροί, αφήστε τις επιθυμίες σας να ρέουν μέσα σας. Μπορείτε να κάνετε αυτό το βήμα ακριβώς πριν κοιμηθείτε, ξαπλώνοντας σε μια ζεστή επιφάνεια ή απλά κλείνοντας τα μάτια σας όπου κι αν κάθεστε. Όπου κι αν βρίσκεστε, αφήστε τη φαντασία σας να γίνει όσο πιο ζωντανή και ρεαλιστική γίνεται, δίνοντας στο μυαλό, το σώμα και την καρδιά σας την ευκαιρία να νιώσουν τον ενθουσιασμό της εκπλήρωσης της επιθυμίας σας. Οραματιστείτε πόσο υπέροχο θα ήταν να λάβετε και να πετύχετε αυτήν την επιθυμία. Zήστε το στη φαντασία σας - μόλις υπογράψατε τα χαρτιά για το σπίτι των ονείρων σας, λάβατε μια προσφορά για την ιδανική σας δουλειά ή γνωρίσατε τον έρωτα της ζωής σας. Φανταστείτε πόσο υπέροχο θα ήταν να ευθυγραμμίζεστε με τις επιθυμίες σας και να τις πραγματοποιείτε ακριβώς μπροστά σας, ακριβώς αυτή τη στιγμή. 

Υποθέστε ότι αυτό που θέλετε είναι ήδη δικό σας

Μόλις γράψετε τις επιθυμίες σας και νιώσετε τα συναισθήματα που σχετίζονται με την επιθυμία σας, ήρθε η ώρα να περπατήσετε στον κόσμο σαν να έχει ήδη εκπληρωθεί η επιθυμία σας. Συνεχίστε τη μέρα σας γνωρίζοντας ότι έχετε κάνει τον ρόλο σας απλά εκφράζοντας την επιθυμία σας, νιώθοντας τα συναισθήματα και αλλάζοντας τις υποθέσεις σας για τη ζωή σας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ζώδια
7 / position1: 434 / position2: 1337
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb