7 ουζερί της Αθήνας που αντέχουν στο χρόνο

Και έχουν ωραίους μεζέδες και μεγάλη ποικιλία σε ούζα!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 ουζερί της Αθήνας που αντέχουν στο χρόνο
@paksisters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ημέρες που έχουμε βρεθεί σε ένα ουζερί παρέα με φίλους και καλούς μεζέδες, είναι μέρες που όλοι αγαπάμε. Το ούζο είναι σίγουρα το ποτό της παρέας και τα ουζερί είναι μαγαζιά που αγαπούν τις παρέες. 

Έχουν κάτι το μυσταγωγικό και είναι τόσο πολύ ελληνικά που σε κάνουν να αγαπάς το μέρος που ζεις. Ένα μέρος που ξέρει να κάνει ούζα με γλυκάνισο και μεσογειακούς μεζέδες που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους δεκάδες χρόνια τώρα. Η παρακάτω λίστα έχει 8 αγαπημένα μας ουζερί που είναι στην Αθήνα που αν και διαχρονικά παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις (και) των νέων ανθρώπων! 

Ουζερί του Λάκη

Κοινό μυστικό για όσους μένουν εκεί γύρω ή για όσους έτυχε να βρεθούν σε ένα από τα τραπεζάκια του Λάκη. Ελληνικά αποστάγματα συναντούν αυθεντικούς σπιτικούς μεζέδες που κάθε μέρα αλλάζουν και μουσικό χαλί που ξέρεις του στίχους  χρόνια τώρα! Τιμές που είναι οκ για όλους και ποιότητα που δε διαπραγματεύεται. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 Ελπίδος 16, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thimios Voulgaris (@thimiosv)


Τσιπουράδικο του Λόλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tα κάδρα στους τοίχους με τους πρωταγωνιστές από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο θα σε κάνουν να νιώσεις νοσταλγικά και θα ταιριάζουν απόλυτα με τις δημιουργίες που βγάζει η κουζίνα. Δημιουργίες που μοσχομυρίζουν Ελλάδα και είναι το καλύτερο συνοδευτικό για παγωμένο ούζο ή τσίπουρο!

Οι μερίδες στα περισσότερα φαγητά είναι αρκετά μεγάλες, οι τιμές του είναι μια χαρά και το σέρβις προσεγμένο και γρήγορο. Εδώ δηλαδή θα ζήσεις μια πολύ ωραία ουζοκατάσταση. 

Γεωρ. Ολυμπίου 5, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ο ΛΟΛΟΣ (@o.lolos)

Καπετάν Μιχάλης

Και ποιος δεν έχει κάτσει στα τραπεζάκια του Καπετάν Μιχάλη! Όνομα και πράγμα αφού ο ...καπετάνιος έχει ταΐσει σχεδόν όλη την Αθήνα, έχει περάσει μπόρες και φουρτούνες (οικονομική κρίση & πανδημία) και όμως είναι ακόμα εκεί, σε μικρό στενάκι στα Εξάρχεια! Στην αγαπημένη Φειδίου που είναι γεμάτη με ζωή.

Κεφτεδάκια τηγανητά ονειρεμένα, ψαρομεζέδες ανάλογα με το τι έχει η ψαριά, χόρτα βραστά με λεμονάκι ολόφρεσκο και φυσικά ουζάκι! Δε θέλουμε τίποτα άλλο Καπεταν Μιχάλη! 

Φειδίου 3, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chrysa Petrochilou (@nouvelle_alacuisine)

Το Λέσβιον

 Η βόλτα μέχρι το Γαλάτσι θα σε οδηγήσει μπροστά στη βιτρίνα με τα ούζα. Θα είναι σαν ένα ταξίδι μέχρι τη Λέσβο που μοσχομυρίζει γλυκάνισο. Διάλεξε ποιό (ή ποία) ούζα θα καταλήξουν στο τραπέζι σου και ξεκίνα να διαλέγεις μεζέδες. Όλοι ένας και ένας! Καλαμάρια, γαρίδες, φιλέτο τόνου στα κάρβουνα που δεν το έχεις φάει αλλού και αρκετά ακόμα καταπληκτικά σπιτικά εδέσματα!

Βαρδουσίων 3, Γαλάτσι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Καφενείο ουζερί Λέσβιον (@kafeneio.ouzeri.lesvion)

Το Υπερωκεάνειον

Από το Γαλάτσι στον Πειραιά και υπάρχει σημαντικός λόγος! Αυτό εδώ το μαγαζί με την πολύ πλούσια ιστορία. Εδώ έχουν καθίσει από σταρ του Χόλιγουντ μέχρι Έλληνες πολιτικοί. Ο κατάλογος έχει από όλα, το μαγαζί θα σε κάνει να θέλεις να το φωτογραφίσεις και αν πετύχεις μέρα με λιακάδα θα νιώσεις ότι είσαι σε ένα νησί του Αιγαίου! 

Μαρίας Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ioanna Mitropoulou (@ioannamit)

Ουζερί «Ο Ανδρέας»

Μια μικρή στοά γεμάτη με λουλούδια, στρωμένα τραπέζια που περιμένουν ταξιδιώτες που αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα αλλά και ντόπιους, μια κουζίνα που δε σταματάει να ετοιμάζει μεζέδες και μεγάλη ποικιλία σε ούζα. Διάλεξε αυτό που σου κάνει κλικ, απλώσου σε ένα από τραπεζάκια του Ανδρέα και νιώσε την ξεγνοιασιά αυτής της εμπειρίας! 

Θεμιστοκλέους 18, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Fuller (@dmfreedom)

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

Κοντεύει τα 30 χρόνια σχεδόν και καθώς περνάς από τη Λέκκα ίσως να μην το πάρει εύκολα το μάτι σου. Αν κοντοσταθείς όμως και κοιτάξεις τον κόσμο που τρώει μεζέδες και πίνει το ουζάκι του, ένα πράγμα σκέφτεσαι. Ότι εδώ, θες να έρθεις και εσύ. Και να το κάνεις γιατί μιλάμε για ένα αυθεντικό μέρος με προσεγμένη κουζίνα, υποδειγματική εξυπηρέτηση και ούζο για όλους! 

Λέκκα 22, Σύνταγμα, 2103227298

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michihiro Iwakuma (@curry_professor)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
16 / position1: 628 / position2: 3048
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb