ENTERTAINMENT

6 ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα

Θα ταξιδέψεις στη χώρα μας μέσα από αυτές!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
6 ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα

Τα μοναδικά τοπία της Ελλάδας, με την παρθένα φύση και την απαράμιλλη ομορφιά τους, είναι υπέροχα για αποδράσεις και εξερεύνηση, αλλά δημιουργούν και μοναδικά κινηματογραφικά σκηνικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μαγευτική θέα στην καλντέρα της ηφαιστειογενούς Σαντορίνης μέχρι τους μυθικούς βράχους των Μετεώρων που κόβουν την ανάσα, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί ως φόντο για να δώσει ζωή σε διάφορες κινηματογραφικές ιστορίες.

Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ελλάδα:

Σκόπελος

Ξεκινώντας τη λίστα με τις πιο εμβληματικές ταινίες που διαδραματίζονται στην Ελλάδα, δε γίνεται να μην αναφέρουμε το Mamma Mia, που γυρίστηκε στο μαγευτικό νησί της Σκοπέλου. Η ιστορία αφορά τη Donna (Meryl Streep), μια επιτυχημένη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Σκόπελο που σχεδιάζει τον γάμο της  κόρης της Sophie (Amanda Seyfried) με τον όμορφο Sky. Η ιστορία παίρνει στροφές, όταν η Sophie προσκαλεί τρεις άντρες από το παρελθόν της Donna με την ελπίδα να συναντήσει τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ.

Μάνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Before Midnight είναι μια ρομαντική ταινία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα. Σε αυτό, παρακολουθούμε την ιστορία του γνωστού μας ζευγαριού από τη διάσημη τριλογία. Ενώ οι ειδυλλιακές οικογενειακές διακοπές τους τελειώνουν, οι γνώριμοι εραστές, Jesse (Ethan Hawke) και Celine (Julie Delpy) , από τις σειρές ταινιών Before Sunrise (1995) και Before Sunset (2004) φλερτάρουν, προκαλούν ο ένας τον άλλον και αναπολούν το παρελθόν μιας 18χρονης σχέσης. Σκέφτονται όλες τις επιλογές της ζωής τους και πώς θα μπορούσαν να είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον τους, αν είχαν πάρει διαφορετικούς δρόμους.

Στη χερσόνησο της Μάνης της νότιας Πελοποννήσου, η απλότητα και ο σπαρτιατικός μινιμαλισμός του τοπίου αποτελούν το τέλειο υπόβαθρο για ενδοσκόπηση και μπερδεμένες ανθρώπινες σχέσεις. Η ταινία μας ταξιδεύει σε ελαιώνες, καλοκαιρινές νύχτες, κρυστάλλινα νερά και βραχώδη τοπία που έρχονται σε αντίθεση με τα αρχαιολογικά ερείπια και τη δόξα του παρελθόντος.

Σαντορίνη

Μια ακόμα ρομαντική ταινία, που αφορά μια παρέα έφηβων κοριτσιών, είναι το Sisterhood of the traveling pants. Στην ταινία, ακολουθούμε τα τέσσερα κορίτσια από το Maryland στις θερινές τους διακοπές, στις οποίες συνοδεύονται από το τέλειο τζιν παντελόνι που ταιριάζει και κολακεύει όλες τους, παρά τους διαφορετικούς σωματότυπους. Μία από τις τέσσερις, η Λένα Καλιγάρη(Alexis Blendel) επισκέπτεται το νησί καταγωγής της, τη Σαντορίνη, για να δει τον παππού και τη γιαγιά της. Εκεί γνωρίζει το μεγάλο έρωτα, τον Σαντορινιό Κώστα Ντούνα και ζει στιγμές μαζί του στην πανέμορφη Καλντέρα και στα ολόλευκα σοκάκια του νησιού.

Αμοργός

Η ταινία του 1988, "The Big Blue",  σε σκηνοθεσία Luc Besson, είναι μια άλλη ταινία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα, της οποίας το στυλ συνδυάζει ευφάνταστα οπτικά στοιχεία με έντονη δράση για να δημιουργήσει ένα φιλμ που κόβει την ανάσα. Η ιστορία αφορά τους Jacques Mayol και Enzo Maiorca, και οι δύο λάτρεις της ελεύθερης κατάδυσης. Οι σκηνές που διαδραματίζονται αφορούν την παιδική τους ηλικία στην Ελλάδα, από το 1965 μέχρι τη δεκαετία του 1980. Είναι μια εξερεύνηση φιλίας, που ξετυλίγεται μπροστά στο εκπληκτικό και ανέγγιχτο τοπίο της Αμοργού, με τα απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και την απόκρημνη βραχώδη ομορφιά. Με πολλά υποβρύχια γυρίσματα και έντονα συναισθηματικά και ψυχολογικά στοιχεία, η ταινία θεωρείται πλέον μέρος του καλτ κινηματογράφου.

Μετέωρα

Το For Your Eyes Only είναι μια ακόμα ταινία για την Ελλάδα, που κυκλοφόρησε το 1981 και είναι η δωδέκατη ταινία της σειράς James Bond. Είναι μια ταινία γεμάτη δράση, όπου ο Βρετανός πράκτορας James Bond καλείται να ανακτήσει μια χαμένη συσκευή κρυπτογράφησης προτού την πάρουν στα χέρια τους οι Ρώσοι. Συνυφασμένο με τη δράση είναι ένα ρομαντικό ενδιαφέρον και ένας πλούσιος ήρωας του κινήματος της ελληνικής αντίστασης, ο οποίος επίσης συμμετέχει στον εντοπισμό του εξοπλισμού. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες εκπληκτικές τοποθεσίες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, οι Μπαχάμες και η Ελλάδα. Τα μαγευτικά και απόκοσμα Μετέωρα στην ηπειρωτική Ελλάδα χρησιμεύουν ως θαυμάσιο υπόβαθρο για τη δράση, με τα μοναστήρια χτισμένα πάνω σε απότομους βράχους, που φαίνονται σαν να «πετούν στα ύψη». Παίρνουμε επίσης ματιές από τα νησιά του Ιονίου και μακρινούς περιπάτους σε αμμώδεις ακτές.

Κεφαλλονιά

Το Captain Corelli's Mandolin, που κυκλοφόρησε το 2001, είναι μια ταινία που διαδραματίζεται στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τον Nicolas Cage και την Penélope Cruz. Είναι μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Louis de Bernières του 1994. Το σκηνικό είναι υπέροχη η Κεφαλλονιά την εποχή της κατοχής του νησιού. Η ταινία αφηγείται την ιστορία των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι γερμανικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο του 1943 εναντίον Ιταλών στρατιωτών και  Ελλήνων πολιτών, των οποίων οι ζωές χάθηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και στον τεράστιο μεταπολεμικό σεισμό του 1953.Η Κεφαλλονιά διαθέτει απόμερους κολπίσκους, κρυστάλλινα νερά και τρομερά φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
12 / position1: 473 / position2: 1153
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb