FAMILY

Ο τρόπος που κοιμάται ο σκύλος σου δείχνει τη σχέση που έχει μαζί σου

Κουλουριασμένος ή σε ανάσκελη στάση; Μάθε τι σημαίνει αυτό για εσάς!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ο τρόπος που κοιμάται ο σκύλος σου δείχνει τη σχέση που έχει μαζί σου
Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, κοιμούνται σε διάφορες στάσεις.

Όμως, αυτό σημαίνει ότι απλά ψάχνουν το ιδιαίτερο και άνετο σημείο που τους βολεύει ή μήπως αυτές οι διαφορετικές πόζες λένε κάτι παραπάνω για το σκυλάκι σου και τη σχέση που έχετε δημιουργήσει μεταξύ σας;

Μάθε πως η θέση ύπνου ενός σκύλου συχνά υπαγορεύεται από τα γενικά επίπεδα άνεσης, άγχους, ασφάλειας και θερμοκρασίας περιβάλλοντος του κατοικίδιου. Οι παρακάτω στάσεις ύπνου ενός σκύλου, δείχνουν τι αισθάνεται κι αυτό έχει άμεση σχέση με τους δεσμούς που έχετε δημιουργήσει.

Κουλουριασμένα σαν μπάλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλά σκυλιά ξεκινούν τον ύπνο τους σε αυτή την κουλουριασμένη θέση, με τα μπροστινά και τα πίσω πόδια τους διπλωμένα, ενώ το κεφάλι είναι λυγισμένο προς τα εμπρός. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με ένα αίσθημα άγχους. «Συχνά βλέπουμε σκύλους καταφυγίου κουλουριασμένους σε μια μπάλα όταν κοιμούνται, σαν να θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους». Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος λόγος πίσω από αυτή τη στάση είναι ότι ο σκύλος θέλει να ζεσταθεί ενώ ετοιμάζεται να πέσει για ύπνο, όπως οι άνθρωποι μπορεί να διπλώσουν τα πόδια τους και να βάλουν τα χέρια τους μέσα αν κρυώνουν στο κρεβάτι. Η κουλουριασμένη θέση, λοιπόν, αφορά συνήθως τη διατήρηση της θερμότητας. Μπορεί να αισθάνονται λίγο ανήσυχα και προστατευτικά, καθώς θωρακίζουν τα ζωτικά τους όργανα όταν ξεκουράζονται. Τα πρόσφατα υιοθετημένα σκυλιά (ειδικά τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά) μπορεί να κοιμούνται σε αυτή τη στάση μέχρι να συνηθίσουν στο νέο τους σπίτι.

Στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι (στο πάτωμα ή σε κρεβάτι σκύλου) είναι μια από τις πιο κοινές στάσεις σώματος για σκύλους. Το κεφάλι του είναι στο πάτωμα, με τα πόδια του σε άνετη θέση. Τα σκυλιά που κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι ήρεμα και άνετα στο περιβάλλον τους, νιώθοντας ασφάλεια και χαλάρωση. Αυτά τα σκυλιά συχνά βλέπουν "γλυκά όνειρα" , που μπορείς να δεις τα πόδια να κινούνται. Συχνά, υποθέτουμε ότι ο σκύλος ονειρεύεται να κυνηγά ένα κουνέλι ή τρέχει μέσα από ένα χωράφι στο όνειρο.

Κοιλίτσα πάνω

Αυτή η θέση έχει την κοιλιά του σκύλου εκτεθειμένη, ενώ τα μπροστινά του πόδια είναι συνήθως λυγισμένα και τα πίσω πόδια του κουλουριασμένα. Πολλά σκυλιά συχνά γυρίζουν μέσα στον ύπνο τους ανάσκελα από το πλάι. Αυτή η στάση προς τα πάνω δείχνει ότι ο σκύλος είναι εντελώς χαλαρός και άνετος στο περιβάλλον του, νιώθοντας ασφάλεια και καθόλου απειλή . Τα ζώα που έχουν την αίσθηση ότι μπορεί να τους επιτεθούν, δεν εκθέτουν την κοιλιά τους. Όταν ο σκύλος κυλιέται με την κοιλιά προς τα πάνω, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχει ζεσταθεί ενώ κοιμάται και χρειάζεται να δροσιστεί. Πιθανόν, ο σκύλος να πάρει αυτή τη στάση ύπνου μετά από μια χαρούμενη βόλτα που γυρίζει εντελώς κουρασμένος και ευτυχισμένος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 282 / position2: 731
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb