WELLNESS

7 νησιά που είναι ιδανικά για ταξίδι τον Σεπτέμβριο

Επειδή ακόμα το καλοκαίρι καλά κρατάει!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 νησιά που είναι ιδανικά για ταξίδι τον Σεπτέμβριο
@anna_travelholic / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

September is the new..July! Με άλλα λόγια, το καλοκαίρι συνεχίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί επιλέγουν πλέον να πάρουν την άδειά τους αυτόν τον μήνα.

Πρόκειται για μια περίοδο όπου οι τιμές έχουν κατέβει, δεν υπάρχει πολυκοσμία στα νησιά και ο καιρός παραμένει καλός χωρίς τους τρελούς καύσωνες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αν κι εσύ έχεις αποφασίσει να πραγματοποιήσεις τώρα τις διακοπές σου, ή θες να κάνεις τη δική σου τελευταία απόδραση γιατί δεν μπορείς να αποδεχτείς την επιστροφή στη ρουτίνα, είσαι στο σωστό άρθρο.

Ας δούμε λοιπόν μαζί 7 νησιά που αξίζει να ταξιδέψεις τον Σεπτέμβριο:

Στην Αίγινα για το φεστιβάλ φιστικιού

Είναι γνωστό πως η Αίγινα αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια σύντομη απόδραση, ένα σαββατοκύριακο ή ακόμη και μια μονοήμερη λόγω της κοντινής της απόστασης (1 ώρα και 20’ από την Αθήνα με πλοίο ή 40’ με ιπτάμενο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά τον Σεπτέμβρη όμως, το νησί έχει την τιμητική του αφού πραγματοποιείται το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Φιστικιού που διαρκεί έως και τις 18 του μήνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια πολυήμερη γιορτή στην  οποία φιστικοπαραγωγοί από όλο το νησί αλλά και συνεταιρισμοί παραθέτουν τα προϊόντα τους ενώ μια πληθώρα από εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, τουρνουά, παραστάσεις και δρώμενα, πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του νησιού.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη We Love Aegina (@we_love_aegina)

 

Στην Άνδρο για βουτιές και πεζοπορίες

Σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Λαυρίου, η Άνδρος είναι μια έξοχη επιλογή για ξεκούραστες ολιγοήμερες διακοπές. Στο φινετσάτο αυτό νησί θα απολαύσεις το ποτό σου στο κοσμοπολίτικο Μπατσί τη νύχτα, θα βουτήξεις σε ονειρεμένες παραλίες όπως Ζώρκος, Βιτάλης, Άχλα και της Γριάς το πήδημα. Θα επισκεφτείς το μουσείο σύγχρονης τέχνης Γουλανδρή για να θαυμάσεις μια από τις εκθέσεις του, ενώ είναι η κατάλληλη περίοδος για να επιδοθείς σε πεζοπορίες στο νησί σε ένα από τα πιστοποιημένα μονοπάτια του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Andros / Άνδρος (@visitandrosisland)

Στην Κύθνο για τις παραλίες και τα χωριά της

Κι αυτό το νησί είναι μόλις 2 ώρες περίπου από την Αθήνα και είναι ιδανική επιλογή για τον Σεπτέμβρη, είτε είσαι με το ταίρι σου, την παρέα ή την οικογένειά σου. Διαθέτει πανέμορφα μέρη για μπάνιο όπως η Κολώνα, η Επισκοπή, η Απόκρουση και οι Αντώνηδες. Παράλληλα έχει πανέμορφα χωριουδάκια που προλαβαίνεις να γυρίσεις όπως τα Λουτρά, η Δριοπίδα και η Παναγιά Κανάλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kythnos_cyclades (@kythnos_cyclades)

Στη Σύρο για την αρχιτεκτονική της

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, το νησί αυτό είναι η ιδανική επιλογή για διακοπές όλο τον χρόνο. Με την Ερμούπολη να είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, διατηρεί πλούσιες επιλογές για διασκέδαση, μπάνια, φαγητό και ποτό. Εκεί θα θαυμάσεις την υπέροχη αρχιτεκτονική της χώρας που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια, θα επισκεφτείς το θέατρο Απόλλων που θυμίζει τη σκάλα του Μιλάνου, θα ξεναγηθείς στο Δημαρχείο της Σύρου που φτιάχτηκε με την επίβλεψη του Τσίλλερ ενώ αν αγαπάς και την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θα τη βρεις στη μαγική Άνω Σύρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Travel | Nature | Photography (@thisearthbeauty)

Στην Τήνο για διακοπές για όλα τα γούστα

Η Τήνος αποτελεί άλλη μια value for money επιλογή για τον Σεπτέμβρη όποιο είδος διακοπών και αν επιθυμείς να ακολουθήσεις. Αν είσαι τύπος της εξερεύνησης, η Τήνος φημίζεται για τα πανέμορφα και γραφικά χωριά της όπως Πύργος, Βώλαξ, Υστέρνια, Καρδιανή, Φαλατάδος, Στενή και Τριπόταμος. Αν πάλι θες να επιλέξεις τον θρησκευτικό τουρισμό, είναι η κατάλληλη εποχή να την επισκεφτείς, αφού στην Παναγιά της Τήνου δε θα βρεις την πολυκοσμία του Αυγούστου.

Τέλος, για όσους αγαπούν απλά τη θάλασσα, οι επιλογές είναι πολλές, ειδικά για τους λάτρεις του surf με παραλίες όπως, η Κολυμπήθρα, Παχιά Άμμος και Σάντα Μαργαρίτα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tinos_aegean (@tinoscyclades)

 

Στην Ύδρα για απόδραση χωρίς αμάξι

Στην Ύδρα τα αμάξια έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπονται και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να κάνεις μια κοντινή απόδραση χωρίς να σκέφτεσαι τα έξοδα ενός αμαξιού. Μπορείς να τη γυρίσεις με τα πόδια, να απολαύσεις το ποτό σου με την καλύτερη θέα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι της αλλά και να κολυμπήσεις στα όμορφα νερά της.

Θα θαυμάσεις τα  αρχοντικά της σπίτια, θα δεις το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και θα γευτείς τα νόστιμα αμυγδαλωτά της, περπατώντας στα σοκάκια που μοσχοβολούνε βασιλικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 📡𝕤𝕥𝕒𝕧𝕣𝕠𝕤.𝕡𝕒𝕝𝕝𝕒𝕤 - 𝐆𝐑 |🇬🇷 (@stavros.pls)

Στη Σκύρο, για το κάτι διαφορετικό

Στη 1 ώρα και 40’ απόσταση από το λιμάνι της Κύμης, το πανέμορφο αυτό νησί των Σποράδων, διαθέτει υπέροχα καταπράσινα νερά, οικονομικές επιλογές και φανταστικά φαγητά. Αξίζει να δοκιμάσεις τη σπεσιαλιτέ του νησιού που δεν είναι άλλη από την αστακομακαρονάδα και να κολυμπήσεις σε υπέροχες παραλίες όπως τα μαγαζιά και ο Πεύκος, ενώ το βράδυ θα διασκεδάσεις στα εναλλακτικά μπαράκια του νησιού με υπέροχα κοκτέιλ. Must φυσικά η γνωριμία με  τα σκυριανά αλογάκια, που πρόκειται για μια μοναδική φυλή παγκοσμίως που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Greece 🇬🇷 (@anna_travelholic)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 543 / position2: 910
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb