ENTERTAINMENT

The Beatles: 5 facts για το Revolver με αφορμή την επανέκδοση του

Το εμβληματικό άλμπουμ των Beatles επιστρέφει στις 28 Οκτωβρίου
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
The Beatles: 5 facts για το Revolver με αφορμή την επανέκδοση του
E-Daily Illustration

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το "Revolver" των αγαπημένων "Σκαθαριών" επιστρέφει σε Deluxe έκδοση και οι fans ανά των κόσμο τρελαίνονται!

Το πρωτότυπο άλμπουμ του 1966, το οποίο περιλάμβανε 14 τραγούδια έχει υποστεί επεξεργασία από τον παραγωγό Giles Martin και τον μηχανικό Sam Okell, αλλά έχει διατηρηθεί ο αρχικός μονοφωνικός ήχος από τις κασέτες του 1966.

Με αφορμή την επιστροφή του εμβληματικού άλμπουμ που σάρωσε και άλλαξε την ιστορία της μουσικής, θυμόμαστε 5 facts που αφορούν τα κομμάτια που περιλαμβάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fact #1: Το χαρούμενο «Yellow Submarine» ξεκίνησε ως μια λυπητερή μπαλάντα. Γραμμένο στο μαγνητόφωνο του, το home demo του τραγουδιού του John Lennon - το οποίο ενέπνευσε τον τίτλο της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1968 "Yellow Submarine" - δείχνει ότι το πρωτόλειο του κομματιού ήταν μια ακουστική μπαλάντα. 

Fact #2: Ανάμεσα σε όλα τα ηχητικά κόλπα που εμπλέκονται στον μουσικό πειραματισμό του «Revolver», ίσως το πιο "τρελό" συνέβη όταν ο τότε 18χρονος μηχανικός Jeff Emerick, έβαλε ένα πουλόβερ στο εσωτερικό του τύμπανου του Ringo Starr, μεταμορφώνοντας τον ήχο των Beatles.

Fact #3: Οι Beatles χρησιμοποίησαν το στούντιο για την ηχογράφηση του άλμπουμ, ως έναν «ασφαλή χώρο» για να ξεφύγουν από τις περιοδείες. Κάνοντας το "Revolver", τα "σκαθάρια" βρήκαν καταφύγιο στο στούντιο μετά από την τρέλα και τη φασαρία που δημιούργησε η τελευταία τους περιοδεία και ήθελαν κάπως να ξεφύγουν από τη μανία των ορκισμένων φαν τους.

Fact #4: Το εμβληματικό κολάζ με το εξώφυλλο του άλμπουμ προήλθε από τα προσωπικά στιγμιότυπα των Beatles. Είπα: «Ελάτε, παιδιά, πηγαίνετε σπίτι και ψάξτε στα συρτάρια σας και βρείτε όποιες φωτογραφίες έχετε. Καλή ποιότητα, κακή ποιότητα — φέρτε τα όλα», είπε ο εικονογράφος Klaus Voormann στο Rolling Stone.

Fact #5: Η παρέα από το Liverpool, πείραζε συχνά τον George Harrison για το πόσο καιρό του πήρε να σκεφτεί τίτλους τραγουδιών. Σε ένα outtake, οι Beatles ψευτομάλωσαν τον George για τον "τραγικό" τρόπο που δίνει τίτλους στα τραγούδια. Πράγματι, δε γινόταν να αντισταθεί στο να ονομάσει τραγούδι "I want to tell you".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 112 / position2: 532
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb