ENTERTAINMENT

Μήνυση κατά του Netflix

Δημοσιογράφος του Vanity Fair ισχυρίζεται ότι απεικονίστηκε στη σειρά ως ένα «κακό και περιφρονητικό άτομο»
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 03, 2022
Μήνυση κατά του Netflix

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιογράφος του Vanity Fair, η οποία υπήρξε φίλη της ψεύτικης κληρονόμου Άννα Ντέλβι, μηνύει το Netflix για τον αρνητικό τρόπο με τον οποίο σκιαγραφήθηκε ο χαρακτήρας της στη δημοφιλή σειρά της πλατφόρμας «Inventing Anna».

Η Ρέιτσελ Ντελοάς Γουίλιαμς κατέθεσε αγωγή για δυσφήμιση εναντίον του Netflix σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και υποστήριξε ότι η εταιρεία την παρουσίασε με ψευδή και μη κολακευτικό τρόπο: «Αυτή η αγωγή θα δείξει ότι το Netflix πήρε σκόπιμη απόφαση για δραματικούς σκοπούς να δείξει τη Γουίλιαμς να κάνει ή να λέει πράγματα στη σειρά που την παρουσιάζουν ως άπληστη, σνομπ, άπιστη, ανέντιμη, δειλή, χειριστική και καιροσκόπο» αναφέρεται στη μήνυση, την οποία εξασφάλισε η DailyMail.com.

Rachel

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ισχυρίζεται ότι απεικονίστηκε στη σειρά ως ένα «κακό και περιφρονητικό άτομο» που οδηγεί σε έναν «χείμαρρο διαδικτυακής κακοποίησης, αρνητικών διαπροσωπικών αλληλεπιδράσεων και υποτιμητικών χαρακτηρισμών».

Όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα και στην εμπλοκή της στο σενάριο της σειράς του Netflix, «Inventing Anna», η Γουίλιαμς ξόδεψε 60.000 δολάρια σε ένα ταξίδι στο Μαρόκο με την υποτιθέμενη Άννα Ντέλβι, αφού εκείνη ισχυρίστηκε ότι η κάρτα της είχε μπλοκάρει. 

Η δημοσιογράφος του Vanity Fair διεκδικεί ποινικές αποζημιώσεις, ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και διαταγή που απαιτεί από το Netflix να αφαιρέσει τις «συκοφαντικές» σκηνές από τη σειρά. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός της αποζημίωσης δεν έχει προς το παρόν αποκαλυφθεί.

Από την πλευρά της, η Άννα Σόροκιν, η οποία χρησιμοποιούσε το επίθετο Ντέλβι με σκοπό την εξαπάτηση προσώπων, ανακοίνωσε, ότι θα καταθέσει υπέρ του Netflix για την υπόθεση με την Γουίλιαμς.

inventing-anna-kb-inline3-220208-14665b

Σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αφηγείται η σειρά, η 34χρονη Γουίλιαμς είχε περιγράψει σε άρθρο της το 2018 για το Vanity Fair, όπου εργαζόταν ως συντάκτρια, την εμπειρία της ως φίλη με την Άννα. Στο άρθρο έγραψε πώς η Σόροκιν, χρησιμοποιώντας το ψεύτικο όνομα Άννα Ντέλβι, προσποιήθηκε ότι ήταν μια Γερμανίδα κληρονόμος και την εξαπάτησε για περισσότερα από 60.000 δολάρια. Η δημοσιογράφος αποζημιώθηκε αργότερα και η Σόροκιν κρίθηκε αθώα για την κατηγορία της εξαπάτησής του μαροκινού ξενοδοχείου.

Παρόλα αυτά, η Γουίλιαμς συνέχισε να γράφει ένα βιβλίο με τίτλο «Η φίλη μου Άννα: Η αληθινή ιστορία μιας ψεύτικης κληρονόμου», το οποίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Simon and Schuster το 2019 και υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το HBO, το οποίο έχει λήξει από τότε, για να δημιουργήσει ένα έργο βασισμένο στις εμπειρίες της.

Το Netflix ωστόσο, προχώρησε το δικό του πρότζεκτ βασισμένο στην ιστορία της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρέσλερ από το New York Magazine, που στην ουσία έφερε στο φως της δημοσιότητας το σχέδιο και την απάτη της Σόροκιν.  


Τι αναφέρει στην αγωγή της κατά του Netflix η δημοσιογράφος του Vanity Fair
Στην αγωγή της, η δημοσιογράφος επιδιώκει να αντικρούσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται στη σειρά, στην οποία την υποδύεται η ηθοποιός Κέιτι Λόουες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στα αρνητικά σχόλια που έκανε για τον φίλο της Σόροκιν, Νεφ Ντέιβις, πώς απολαμβάνει τα χρήματα της ψεύτικης κληρονόμου. Μεταξύ άλλων αρνείται πως την εγκατέλειψε στο Μαρόκο όταν είχε προβλήματα με την κάρτα της και σημειώνει πως είναι ψέμα ότι βοήθησε την αστυνομία να συλλάβει την Άννα.

«Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν έκανα ούτε είπα αυτά τα πράγματα» αναφέρει η αγωγή, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ.

Ισχυρίζεται ότι η δημιουργός της σειράς Σόντα Ράιμς, άλλαξε εν γνώσει της πτυχές του χαρακτήρα της για τους σκοπούς της σειράς. Η αγωγή στη συνέχεια υποστηρίζει ότι το Netflix απεικονίζει σκόπιμα την Άννα με συμπάθεια «αγνοώντας ή υποβαθμίζοντας την πραγματική φύση των πράξεων της, οι οποίες ήταν ανέντιμες, ιδιοτελείς, επιζήμιες για τους άλλους και καταδικασμένες να αποτύχουν».

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
1 / position1: 7854 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb