WELLNESS

7 εστιατόρια στις Κυκλάδες που μεγαλουργούν

Μαγαζιά που ετοιμάζουν καθημερινά γευστικά έργα τέχνης!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 εστιατόρια στις Κυκλάδες που μεγαλουργούν
@melinas_tavern_santorini / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια από αυτά τα εστιατόρια της λίστας έχουν πάρει βραβεία σε διαγωνισμούς γαστρονομίας. Αλλά έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε media του εξωτερικού και σίγουρα όλα όσα είναι παρακάτω, έχουν φανατικούς οπαδούς! 

Ανθρώπους που κάνουν το ταξίδι μέχρι εκεί για να δοκιμάσουν τα περίτεχνα μενού των εστιατορίων αυτών αλλά και να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία  προσεγμένης μεσογειακής κουζίνας! 

Σείριος, Κέα

Η αγαπημένη Τζια ή αλλιώς Κέα έχει πολλές ομορφιές για τον επισκέπτη που θα επιλέξει να περάσει μερικές μέρες εκεί. Ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να κάνει όμως είναι να κάτσει για φαγητό σε αυτό το εστιατόριο. Είναι στο Βουρκάρι, έχει θέα τη θάλασσα και έχει μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα των Κυκλάδων. Το στιφάδο χταπόδι με φάβα, την Τζιώτικη μακαρονάδα, την αχινοσαλάτα και το κριθαρώτο γαρίδας! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σείριος Γεύσεις του Αιγαίου (@seiriosrestaurant)


SAPOU, Αντίπαρος

Το επόμενο της λίστας μας είναι σε δύο σημεία της χώρα μας. Το καλοκαίρι είναι στην πανέμορφη Αντίπαρο, που από το 2015 που άνοιξε μέχρι τώρα, είναι πρώτο στην προτίμηση των ταξιδιωτών. Το χειμώνα έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι. Εκεί ο Γιάννης Σαπουντζής και η ομάδα του φτιάχνουν μικρά έργα τέχνης γεμάτα με γεύση και καταπληκτικές μυρωδιές! Από Wagyu Beef Tataki και μους καπνιστής μελιτζάνας μέχρι Linguine Con Bottarga και Slow Cooked Beef Short Ribs φερμένα από την Αμερική! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sapou Restaurants (@sapou)


Μαράθια, Τήνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στέκει εκεί περίπου 20 χρόνια. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τήνου, στην παραλία του Αγίου Φωκά. Η Μαραθιά, είναι το μέρος που αγαπάει να πειραματίζεται με πρώτες ύλες και εκλεκτά υλικά της Ελληνικής κουζίνας. Μερικά από τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις εδώ είναι τα βιολογικά ρεβίθια στη γάστρα, το τραγανό τηγανητό χταπόδι με αρωματικό πελτέ από παντζάρι και φυσικά το γιουβέτσάκι με Φαγκρί και Κουτσομούρα στο τηγάνι με κολοκυθοσαλάτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARATHIA RESTAURANT - Hotel (@marathia)


Αλλού Γυαλού, Σύρος

Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, γαρίδες με σάλτσα ούζου, καβούρι με τρούφα και  τηγανιτές πατάτες με κόκκινη σάλτσα και κιμά λουκάνικου! Μερικά από τα πιάτα που φτιάχνονται εδώ και θα σου κλέψουν την καρδιά. Προσεγμένες γεύσεις και χώρος σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Σύρου. Στο Κίνι. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Allou Yialou (@allouyialou)

Melina's Taver, Σαντορίνη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πας στη Σαντορίνη και αυτό το μέρος στο πανέμορφο Ακρωτήρι, είναι ένας ακόμη. Εδώ δεν κρύβεται κάποιος από τους διάσημους σεφ της χώρας πίσω από το μενού, όμως υπάρχει κάτι που δε θα βρεις αλλού! Η εμπειρία του να τρως φρέσκα θαλασσινά με αυτήν την υπέροχη θέα και σε φυσιολογικές τιμές για τα δεδομένα του νησιού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι το μέρος εδώ, φιγουράρει στους μεγαλύτερους ξένους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως μια αυθεντική ελληνική εμπειρία! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melina's Tavern (@melinas_tavern_santorini)


Cantina, Σίφνος

Λειτουργεί περίπου δύο χρόνια στη Σίφνο και συγκεκριμένα κάτω από τον μεσαιωνικό οικισμό του Κάστρου, στα Σεράλια. Είναι δημιούργημα του σεφ Γιώργος Σαμοΐλης και αυτό είναι μια πρώτη εγγύηση ότι εδώ υπάρχει προσεγμένο φαγητό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που όλοι στις Κυκλάδες μιλάνε για αυτό το μέρος! Για να φτάσεις εδώ θα πρέπει να κατέβεις 99 σκαλιά όμως μη σε νοιάζει γιατί μια εντελώς ξεχωριστή και καινούρια εμπειρία σε περιμένει εκεί κάτω. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @cantina_sifnos


Γιαλός, Mήλος

Οι ομορφιές της Μήλου δεν περιορίζονται στα φυσικά τοπία και στις παραλίες. Το νησί είναι γνωστό και για τα προσεγμένα εστιατόρια του. Ένα από τα αγαπημένα μας που πιστεύουμε ότι πραγματικά μεγαλουργεί είναι αυτό εδώ! Γευτείτε καρπάτσιο συναγρίδας με λαδολέμονο και φρέσκο πιπέρι, ανοιχτό λαζάνι με λαχανικά, γαρίδες, ανθότυρο και μαντζουράνα, το εκπληκτικό γεμιστό κοτόπουλο με τη μους λιαστής ντομάτας αλλά και ολόφρεσκα ψάρια. Πιάτα που θα θυμόσαστε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yialos_milos (@yialosmilos)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 434 / position2: 5398
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb