WELLNESS

Ταξίδι στην Ανάφη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις

Που να πας για φαγητό και ποτό και πού θα πας για μπάνιο και πεζοπορίες
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ταξίδι στην Ανάφη: 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις
@yannisplex / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αγαπάς τις Κυκλάδες αλλά θες να ζήσεις το χαλαρό lifestyle της Ικαρίας, η Ανάφη είναι η ιδανική επιλογή για να συνδυάσεις και τα δύο. Άκρως εντυπωσιακή μέσα από την απλότητά της, την άγρια ομορφιά της και τις ευκαιρίες για εξερεύνηση και περιήγηση.

Ιδανικό για χαλαρές διακοπές, για λάτρεις των ρομαντικών δειλινών και των απόκρημνων διαδρομών. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη λίστα αρκετών ταξιδευτών και εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει 10 προτάσεις για να την ανακαλύψεις κι εσύ.  

Ανάβαση στο Όρος Κάλαμος

Αν πας στην Ανάφη και δεν ανέβεις μέχρι εκεί, είναι σαν να μην πήγες ποτέ. Πρόκειται για το 2ο ψηλότερο μονόλιθο της Ευρώπης, μετά το Γιβραλτάρ, κι αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που θα βρεις στο Αιγαίο. Στην ουσία είναι ένας ασβεστολιθικός βράχος (ύψους 460μ.)  και συνδέεται με το υπόλοιπο νησί μέσω ενός μικρού ισθμού.

Στην κορυφή του βρίσκεται η μονή της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας. Η διαδρομή γίνεται φυσικά με τα πόδια και διαρκεί περίπου μία ώρα. Οι περισσότερες παρέες ξεκινούν στις 6 το απόγευμα για να προλάβουν να δουν το ηλιοβασίλεμα, ενώ στη συνέχεια διανυκτερεύουν με sleeping bag στον περίβολο της μονής για να απολαύσουν το πρωί την ανατολή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valerio Carne (@carnevale.rio)

Για μπάνιο στον Ρούκουνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού που διαθέτει άμμο και κάποια δεντράκια για να εξασφαλίσεις μια σχετική σκιά. Είσαι έτοιμος να βουτήξεις στα πιο πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη alfavita.gr (@alfavitagr)

Επίσκεψη στην Αρχαία Πόλη

Στη θέση Καστέλι θα ανακαλύψεις ένα ιδιαίτερο χώρο αυτόν της Αρχαίας Πόλης. Για να  φτάσεις εκεί θα χρειαστεί να περπατήσεις από τον Άγιο Μάμα ή από το μονοπάτι του Ρούκουνα. Φτάνοντας θα δεις τα ερείπια της  Αρχαίας Πόλης, τη Σαρκοφάγο και φυσικά το εκκλησάκι της Παναγίας του Δοκαριού.

Πεζοπορία στην Ανάφη

Η Ανάφη είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την εξερεύνηση. Στο νησί θα βρει κανείς πολλά μονοπάτια που είναι προσβάσιμα για περιπατητές και πεζοπόρους όπως τη Βίγλα, το ψηλότερο βουνό της Ανάφης, ενώ άλλα σε οδηγούν σε όμορφες παραλίες και μικρούς κολπίσκους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marysol schalit (@marysolschalit)

Για μπάνιο στην παραλία των Αγίων Αναργύρων

Πρόκειται για μια πανέμορφη αμμώδη παραλία που από πάνω της δεσπόζει το ομώνυμο εκκλησάκι. Για να φτάσεις μέχρι εκεί θα φορέσεις κλειστά παπούτσια και θα κάνεις κατάβαση γύρω στα 10’ ενώ καλό είναι να έχεις μαζί σου προμήθειες και κάποια ομπρέλα ή σκίαστρο. Τα πεντακάθαρα όμορφα νερά των Αγίων Αναργύρων, σίγουρα θα σε αποζημιώσουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Lefebvre (@tigamen0)

Για φαγητό στο Στέκι

Αν αγαπάς το καλό μαγειρευτό φαγητό, το καλό ψάρι, μαζί με τσίπουρα και ζωντανή ρεμπέτικη μουσική με θέα, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Το εστιατόριο Στέκι, μπορεί όντως να γίνει το στέκι σου τις μέρες που είσαι στο νησί αφού θα σε μαγέψει με την υπέροχη θέα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nªtªliª (@nattys_j)

Για φαγητό με θέα στο Αρμενάκι

Βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία και μπορείς να το επισκεφτείς κάθε στιγμή της ημέρας, και θα σου σερβίρει από πρωινό μέχρι βραδινό μπροστά σε μια εντυπωσιακή θέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fay Al Yunania (@fay_al_yunania)

Για ποτό στον Μύλο

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό παλιό νησιώτικο Μύλο που βρίσκεται στην αρχή της Χώρας και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά bar στην Ανάφη. Δροσερά, καλά ποτά και χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mylos bar - Anafi Cyclades (@mylos_baranafi)

Για after στις Μάντρες

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή bar της Ανάφης που υπόσχεται να σου προσφέρει ξέφρενο χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ διαθέτει μια μοναδική θέα που θα απολαύσεις φεύγοντας  από το μαγαζί το ξημέρωμα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MADRES BAR ANAFI (@madresbar)

Φάε θαλασσινά στο Λιοτρίβι

Μη φύγεις από το νησί αν δεν κάνεις ένα πέρασμα από αυτό το μαγαζί. Εδώ θα βρεις καθημερινά φρέσκο ψάρι, σαλάτες και πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες και ίσως την καλύτερη αστακομακαρονάδα που δοκίμασες ποτέ! Πριν πας πάρε και ένα τηλέφωνο για να κρατήσεις ένα τραπεζάκι επειδή σίγουρα θα είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να φάνε εκεί! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liotrivi Restaurant Anafi (@liotrivirestaurantanafi)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 562 / position2: 3194
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb