ΕΞΟΔΟΣ

7 Αυλές στην Αθήνα για μαγειρευτά και παγωμένες μπίρες

Καλοψημένα κρέατα, ξεχωριστά μαγειρευτά, αθηναϊκές αυλές που γεμίζουν από κόσμο και παγωμένες μπίρες!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 Αυλές στην Αθήνα για μαγειρευτά και παγωμένες μπίρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν ρωτήσεις διάφορους ανθρώπους για το που προτιμούν να πηγαίνουν για φαγητό, θα σου πουν στις κλασσικές ελληνικές ταβέρνες! Σε αυτά τα μαγαζιά με τις ανθισμένες αυλές και τις κληματαριές από πάνω, που έχουν στρωμένο το καρό τραπεζομάντιλο και είναι έτοιμες να σε φιλέψουν με τα καλύτερα μαγειρευτά! 

Οι Έλληνες αγαπάμε αυτήν την έξοδο και τώρα που ο καιρός είναι στα καλύτερα του και εμείς δεν έχουμε άλλες διακοπές εκτός Αθηνών, είναι η κατάλληλη στιγμή να χαρούμε αυτές τις αυλές που κρύβουν γεύση, αυθεντικότητα και δροσιά! 

Ο Μαρτίνης στα Πατήσια

Μαγειρευτά σε πληθώρα και ταυτόχρονα σε άριστη ποιότητα μαζί με μια αυλή που μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις ταινίες του 60! Ο Μαρτίνης είναι στο ίδιο σημείο πάνω από 50 χρόνια και έχει ταΐσει κόσμο και κοσμάκη με τα μαγειρευτά του και όχι μόνο! Αν διαλέξεις να έρθεις σε αυτή την αυλή για παγωμένες μπίρες, τότε σίγουρα πρέπει να βάλεις στο τραπέζι και το διάσημο κοκορέτσι τους! 

Πατησίων 289, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρτινης Μαγειρείο (@martiniskouzina.gr)

Η Ραμόνα στην Καλλιθέα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα επίσης παλιό μαγαζί που πρέπει να έρθεις αν αγαπάς τα ρεμπέτικα. Μια υπόγεια αυλή με βαρέλια κρασιού και ένα jukebox για ντεκόρ και με μυρωδιές φαγητών που σου θυμίζουν ότι είσαι σε οικογενειακό τραπέζι! Η Ραμόνα από το 1968 που φτιάχτηκε έχει φιλοξενήσει αμέτρητο κόσμο που έχει φάει καλά, έχει πιει καλά και έχει χορέψει το ίδιο καλά! 

Μίνωος 11-13, Καλλιθέα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ραμόνα Καλλιθέα απο το 1968 (@taverna.ramona)

Ο Βαθής στην Κηφισιά 

Από την Καλλιθέα στο Βορά και υπάρχει λόγος. Ο Βαθής! Ένα μαγαζί που αγαπάει το κρέας και δε μένει μόνο στις σχάρες. Ξέρει από καλό φούρνο και κατσαρόλες και πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων την περιοχής. Τα καλοκαίρια η δροσερή του αυλή θα σου φανεί με ένα μικρό παράδεισο και το χειμώνα κάτσε δίπλα στο τζάκι για να απολαύσεις ακόμα πιο πολύ το εκπληκτικό φαγητό του!

Κύρου 7, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΤαΡαΜοΣαΛάΤα (@tara.mosalata)

H Ροζαλία στα Εξάρχεια 

Εδώ δεν υπάρχει κάποια τεράστια αυλή αλλά υπάρχει ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια που είναι η αυλή που τους χωράει όλους! Με μια αυλή ανθισμένη, με παχύ ίσκιο και με μπόλικους καλοφαγάδες που έρχονται εδώ για να φάνε στης Ροζαλίας! Μεγάλες μερίδες σε λογικές τιμές και φαγητά που δε μένουν για πολύ στα μεγάλα ταψιά. Εννοείται το φαγητό αυτό με παγωμένη μπύρα είναι ότι πρέπει! 

Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ροζαλια-Rozalia (@tavernarozalia)

Η Κληματαριά στην Πλατεία Θεάτρου 

Είναι από το 1927 και είναι σε μια από τις θρυλικές πλατείες της Αθήνας, που πια δε γνωρίζει δόξες όμως είναι σημείο συνάντησης για καλοφαγάδες. Σε μια χρωματιστή αυλή, μπορείς από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ να απολαύσεις αγνά κρεατικά μαγειρεμένα ή ψημένα από έμπειρους μάγειρες και μαγείρισσες, επιλεγμένα κρασιά από όλη την Ελλάδα και live μουσικές πολλές μέρες της εβδομάδας. Ένα απόλυτα Ελληνικό καλοκαιρινό όνειρο! 

Πλ. Θεάτρου 2, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wolter👨‍🍳Zażera (@wolter_zazera)

Η Αυλή Γευσηπωλείον στα Εξάρχεια

Ένα ακόμα εξαιρετικό μέρος στα Εξάρχεια. Προσεγμένες φαγητά που έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο και την παράδοση όμως έχουν και ένα πιο σύγχρονο touch. Η Αυλή πανέμορφη. Γεμάτη με χρώματα, μυρωδιές και χαμόγελα χορτασμένων ανθρώπων! 

Μεθώνης 43, Εξάρχεια

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas St (@kostas___st)

Σπύρος - Αντώνης στα Πατήσια 

Ένα μαγαζί που σίγουρα δεν περιμένεις να δεις στην περιοχή. Υπέροχος χώρος που θυμίζει σκηνικό ελληνικής ταινίας, καλομαγειρεμένα φαγητά και ψητά, πολύ τίμιες τιμές και γρήγορο σέρβις! Όποια και αν είναι η γειτονιά σου, πρέπει σίγουρα να πάρεις τους φίλους σου και να έρθετε ένα βράδυ εδώ! 

Γαβριηλίδου 24, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Daskalakis (@isnogood06)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 612 / position2: 2989
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb