Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα

Καφέ, μπαρ και ταβέρνες βγαλμένες από τις ""χρυσές"" δεκαετίες του ... `60-`70`-80-`90`!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα
Facebook// Μπονμπονέλλα The Cute Bar

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι κι εσύ ο άνθρωπος που λατρεύει κάθε τι παλιό, με ρετρό αισθητική και νοσταλγική διάθεση, ενώ ζεις για τις μουσικές του '80, το σινεμά του '90 και τις hippie ενδυματικές επιλογές του ΄70; 

Εάν έχεις απαντήσει ναι στην παραπάνω ερώτηση, τότε αυτό το κείμενο σε αφορά απόλυτα. 

Λατρεύουμε κι εμείς ότι μας θυμίζει τον περασμένο αιώνα και ιδιαίτερα τις δεκαετίες στο δεύτερο μισό του και γι' αυτό συγκεντρώσαμε μερικά μαγαζιά από τη βόρεια και νότια Ελλάδα για να μην έχεις καμία δικαιολογία να μη τα επισκεφτείς όπου και να βρίσκεσαι!

Μπακαλοταβέρνα "Το Ειδικόν" στον Πειραιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μαγαζί που μετράει έναν ολόκληρο αιώνα ζωής, μιας και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1920. Αρχικά, πουλούσε διάφορα είδη μπακαλικής και πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα σέρβιρε χύμα ρετσίνα και μεζεδάκια. Πλέον, το μαγαζί έχει περάσει στην τρίτη γενιά και λειτουργεί μόνο ως ταβερνείο. Παρόλα αυτά, το μαγαζί παραπέμπει στην παλιά Αθήνα των ελληνικών ταινιών, διατηρώντας στο εσωτερικό του διάφορα είδη πρώτης ανάγκης στη βιτρίνα, παλιά πλακάκια και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους. Ένα σκηνικό που σε κάνει να αναρωτιέσαι εαν θα εμφανιστεί για να σε σερβίρει ο Ζήκος, ο γνωστός μπακαλόγατος ...

Belle Amie στο Πασαλιμάνι

Κάτω στον Πειραιά (στα Καμίνια που θά 'λεγε και ο Παπαμιχαήλ) γίνονται πραγματάκια. Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στο Πασαλιμάνι εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται το Belle Amie, ένας χώρος βγαλμένος κυριολεκτικά από άλλη εποχή, όπου μπορείς να φας πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό με πιάτα fusion ελληνικής κουζίνας, καθώς και να δοκιμάσεις υπέροχα κοκτέιλ από μια ευρεία γκάμα. Η διακόσμηση παραπέμπει σε late '60s και '70s ομμάτια με  έντονα λαχανί χρώματα στις πολυθρόνες, βιεννέζικες καρέκλες, μαρμάρινα τραπεζάκια, βελούδινοι καναπέδες, καθώς και μια εξαιρετική αυλή με ίδια διάθεση για τις καλοκαιρινές ηλιόλουστες μέρες.

Μπλε Παπαγάλος στο Μεταξουργείο

Τ πιο νοσταλγικό καφέ βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο και θυμίζει ελληνική ταινία. Μια υπέροχη αυλή με λευκές και γαλάζιες φερ φορζέ που μπορείς να πιεις τον καφέ σου με τους φίλους ή τον/την αγαπημένο/η σου. Το όνομά του είναι κι αυτό ...ρετρό, αφού είναι δανεισμένο από τη θρυλική ταινία "Καζαμπλάνκα" .

The Pulp Bar στη Θεσσαλονίκη

Το καφέ-μπαρ "Pulp" στη Θεσσαλονίκη μετράει περίπου 15 χρόνια ζωής και είναι ένα μπαρ που θυμίζει έντονα τη δεκαετία του '90. Το σκουρόχρωμο εσωτερικό του φωτίζεται από διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα που κοσμούν τους τοίχους, neon επιγραφές, αφίσες και κάδρα με αγαπημένους μουσικούς. Οι ροκ μουσικές που το συνοδεύουν όλες τις ώρες, είτε από λίστα είτε από διακεκριμένους dj της πόλης, το κάνουν ένα από τα καλύτερα rock bars της Θεσσαλονίκης.

Άσυλο στη Θεσσαλονίκη

Στην Ευαγγελίστρια, δίπλα στα Πανεπιστήμια, θα βρεις την ταβέρνα "Άσυλο" . ¨Ενα αυθεντικό ταβερνείο για φοιτητές και όχι μόνο, που χρονολογείται από τα τέλη του '40. Ένα μικρό, χαριτωμένο οίκισμα με όμορφα χρωματιστά πατζουρια, σκιερή αυλίτσα με τραπέζια στημένα απλά και παραδοσιακά και στο εσωτερικό του θα βρεις ένα τζουκ μποξ για να επιλέξεις τι θέλεις να ακούσεις ...

Μπονμπονέλλα στη Θεσσαλονίκη

Μετράει μόνο μερικά χρόνια ζωής, βρίσκεται επί της οδού Καραμανλή κοντά στο Παπάφειο και ήταν από την αρχή άκαπνο, pet friendly και μοναδικά ...ρετρό! Όλος ο εσωτερικός του χώρος είναι βγαλμένος από τη δεκαετία του '70 με έντονες ταπετσαρίες, δερμάτινα και βελούδινα καθίσματα, κορνίζες με ρετρό διαφημίσεις, συλλεκτικά αντικείμενα όπως παιχνιδομηχανή, κα.

Amelie στην Πάτρα

Το καφέ "Amelie" στο κέντρο της Πάτρας είναι αυτό ακριβώς που υπονοεί το όνομά του: ένα πανέμορφο καφέ σε γαλλικό στυλ, που έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη ταινία που τόσο αγαπήσαμε. Το παραμυθένιο εσωτερικό του σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή , όταν όλα ήταν πιο αθώα και ρομαντικά. Παράλληλα, λειτουργεί και ως γλυκοπωλείο, ώστε να συνοδεύσεις τον καφέ σου με πεντανόστιμα γλυκά εδέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
15 / position1: 292 / position2: 903
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb