BETTER LIFE

Πώς να πας διακοπές μαζί με το σκύλο σου

Και να περάσετε και οι δύο τέλεια!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Πώς να πας διακοπές μαζί με το σκύλο σου
Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάχνεις τρόπο να μάθεις πώς να κάνεις φέτος διακοπές με τον σκύλο σου; Αναζητάς τις καλύτερες επιλογές για να μπορέσεις να ταξιδέψεις με το "παιδί" σου και να μην αναγκαστείς να το αφήσεις σε κάποιο ξενοδοχείο ζώων; Αυτό το κείμενο τότε είναι για σένα. 

Για αρχή, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι οργάνωση και καλή διάθεση. Θα πρέπει να εξετάσεις τα πάντα, από κάθε άποψη και κυρίως, από νομική, καθώς στη χώρα μας τα κατοικίδια τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να αποκτούν κάποια δικαιώματα.

Αφού, λοιπόν, βάλεις κάτω τα πράγματα και δεις που θα πας διακοπές, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω.

Θέμα 1ο: Που θα μείνετε

Το πρώτο θέμα που πρέπει να σε απασχολήσει είναι το που θα μείνετε. Εάν πηγαίνεις διακοπές και πρέπει να μείνεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο, τότε πρέπει να επιβεβαιώσεις με τους ιδιοκτήτες ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το σκυλάκι σου. Εάν πας σε σπίτι φίλων, φρόντισε να τους ενημερώσεις για την παρουσία του κατοικιδίου και να τους διαβεβαιώσεις ότι δε θα κάνει καμία ζημιά, ενώ θα καθαρίζεις τις τρίχες και τα περιττώματα του. 

Θέμα 2ο: Η μεταφορά

Αυτό είναι ένα θέμα που πονάει, γενικά. Εάν χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο και μάλιστα δικό σου, τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να προμηθευτείς το ειδικό ζωνάκι για το αυτοκίνητο, καθώς κι ένα αντιεμετικό χάπι εάν γνωρίζεις ότι το σκυλάκι σου ζαλίζεται εύκολα στις διαδρομές. Εάν ταξιδεύεις με πλοίο, υπάρχουν εταιρείες που διαθέτουν περιορισμένο αριθμό καμπινών που μπορείς να ταξιδέψεις παρέα με τον σκύλο σου. Διαφορετικά, στους κοινόχρηστους χώρους δεν επιτρέπεται και όταν κυκλοφορεί στο κατάστρωμα θα πρέπει να είναι δεμένο με το λουρί του και να φοράει φίμωτρο. Εάν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, για να μπορέσει ο μικρός σου φίλος να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο πρέπει πρώτα να κάνετε μια βόλτα από τον κτηνίατρο. Θα χρειαστεί διαβατήριο, μικροτσίπ, βιβλιάριο και αποδεικτικό εμβολιασμού. Ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, ταξιδεύει μαζί σου σε κλουβάκι ή με τις αποσκευές.

Θέμα 3ο: Φαρμακείο

Είναι απαραίτητο, εφόσον βρίσκεστε μακριά από τ σπίτι σας να έχετε μαζί φάρμακα για περίπτωση ανάγκης. Το φαρμακείο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με χάπια για στομαχικά προβλήματα, αντισταμινικά για περίπτωση αλλεργίας, αντιφλεγμονώδη χάπια για τσιμπήματα, γάζες, αντισηπτικό για καθαρισμό πληγών, αιμοστατική σκόνη, μπαμπάκι και φυσιολογικό ορό σε μικρές αμπούλες.

Θέμα 4ο Η παραλία

Η παρουσία των σκύλων επιτρέπεται σε όλες τις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί ο σκύλος να συνοδεύεται, να φορά λουρί, και να έχει ανανεωμένο βιβλιάριο υγείας, ενώ θα πρέπει να φροντίζεις να μην ενοχλεί τους γύρω και φυσικά τις φυσικές του ανάγκες. Το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται σε μη πολυσύχναστες παραλίες. Και πάλι, όμως, θα πρέπει να απομακρύνουμε τον σκύλο μας εάν κάποιος λουόμενος παραπονεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 257 / position2: 3045
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb