ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χειρότερες τροφές για το έντερό σου, που το κάνουν να υποφέρει

Ορισμένες τροφές βοηθούν τα καλά βακτήρια να αναπτυχθούν, και να μας προστατεύουν καλύτερα από ασθένειες και άλλες όχι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι χειρότερες τροφές για το έντερό σου, που το κάνουν να υποφέρει
Pexels

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του εντέρου, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι το τι τρώτε. Αυτό που τρώμε επηρεάζει σημαντικά τα βακτήρια στο έντερο μας - η τροφή που καταναλώνουμε είναι κυριολεκτικά αυτό που τροφοδοτεί αυτά τα βακτήρια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν καλά βακτήρια στο έντερο και κακά βακτήρια στο έντερο. Τα καλά βακτήρια είναι τα βακτήρια που βρίσκονται στο πλευρό μας, ας πούμε έτσι για να συνενοηθούμε.

Συμβάλλουν στην υγεία και τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα καταπολεμώντας τα κακά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ιούς και μολύνσεις.

Ορισμένες τροφές βοηθούν τα καλά βακτήρια να αναπτυχθούν και να μας προστατεύουν καλύτερα από ασθένειες, ενώ άλλες τροφές μπορούν να καταστρέψουν τα καλά βακτήρια και να βοηθήσουν τα κακά βακτήρια να αναπτυχθούν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία μεταξύ των καλών και κακών βακτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατανάλωση μιας ποικίλης διατροφής με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, υγιή λίπη και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση διασφαλίζει ότι βοηθάτε τα καλά βακτήρια. Και όσον αφορά τις τροφές που δεν κάνουν τη χάρη στο έντερο, οι ειδικοί μας τόνισαν μερικές παρακάτω.

Αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το φαγητό και να έχετε ένα υγιές έντερο. Ενα Big Mac δεν πρόκειται να καταστρέψει το μικροβίωμα του εντέρου σας - και μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα φαγητά που αγαπάτε και να διατηρείτε ταυτόχρονα, ένα υγιές έντερο. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία και το μέτρο.

Αλλά αν ακολουθείτε σταθερά μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα, απλούς υδατάνθρακες, ζάχαρη, τηγανητά και αλκοόλ, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα που είναι σημάδια ανισορροπίας στη μικροχλωρίδα του εντέρου σας! Μερικά συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν υπερβολικό ή συνεχές φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, συνεχείς πονοκεφάλους ή ημικρανίες, δερματικούς ερεθισμούς, έντονη λαχτάρα για ζάχαρη, τροφικές δυσανεξίες, τυχαίες περιόδους κόπωσης και δυσκολία στην απώλεια βάρους και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 168 / position2: 620
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb