BED TALK

Αυτή είναι η καλύτερη στάση στο sex για τον γυναικείο oργασμό

Σύμφωνα με έρευνες
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 30, 2022
Αυτή είναι η καλύτερη στάση στο sex για τον γυναικείο oργασμό
Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το διαδίκτυο βρίθει από tips και συμβουλές για το πώς θα περνούν οι γυναίκες καλύτερα στο κρεβάτι, αν και τα επιστημονικά στοιχεία γύρω από το θέμα είναι ελάχιστα.

Το «χάσμα του oργασμού» είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα. Ο όρος επινοήθηκε από την ερευνήτρια Δρ. Laurie Mintz, συγγραφέα του βιβλίου “Becoming Cliterate: Why Οrgasm Equality Matters – And How to Get It”, για να δώσει ένα όνομα στο φαινόμενο που θέλει τους άντρες να έχουν πολύ περισσότερους oργασμούς από τις γυναίκες, με τις οποίες κάνουν sex.

Για παράδειγμα, μελέτη σε 800 φοιτητές κολλεγίου, διαπίστωσε ότι μόλις το 39% των γυναικών έχουν oργασμούς στη διάρκεια του sex. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες αγγίζει το 91%.

Οι γυναίκες γνωρίζουν ήδη ότι δεν είναι το ίδιο πιθανό να κορυφώσουν με τους άνδρες και για να αποφύγουν δυσάρεστες συζητήσεις και καταστάσεις με τους παρτενέρ τους προσποιούνται πως πέρασαν καλά στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Διαβάστε εδώ την ιστορία της γυναίκας που έχει δοκιμάσει τα πάντα, αλλά δεν έχει βιώσει ποτέ της oργασμό.

Ναι, αυτό ακούγεται λυπηρό, αλλά η γυναικεία ευχαρίστηση δεν είναι ένα μυστήριο, που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις για να επιτευχθεί. Άλλωστε, επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως όταν γυναίκες συνευρίσκονται ερωτικά με άλλες γυναίκες η κορύφωση είναι σχεδόν πάντα σίγουρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν κορυφώνουν όλες οι γυναίκες αποκλειστικά με τη διείσδυση. Έρευνα που δημιοσιεύτηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy έδειξε ότι το 80% των γυναικών έρχονται σε oργασμό μόνο από διέγερση της κλειτορίδας.

Η στάση που εγγυάται τον γυναικείο oργασμό

Για τις γυναίκες εκείνες που απολαμβάνουν το sex με τη διείσδυση, ερευνητές από την ιδιωτική, γυναικολογική κλινική της Νέας Υόρκης, New H Medical, κατέληξαν έπειτα από έρευνα στο συμπέρασμα πως υπάρχει μία στάση στο sex που εγγυάται τον γυναικείο oργασμό.

Ποια είναι αυτή; Το ιεραποστολικό. Γιατί;

Επειδή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής, η αυξημένη ροή του αίματος στο σημείο σε αυτή τη στάση συμβάλλει στον oργασμό. Για την ακρίβεια, για να καταφέρει να κορυφώσει μία γυναίκα πρέπει η κλειτορίδα να αιματωθεί πολύ καλά και στο ιεραποστολικό αυτό συμβαίνει κατά κόρον.

Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμά τους, αφού μελέτησαν, μέσω υπερύχων, τις αντιδράσεις ενός ζευγαριού σε διάφορες στάσεις, όπως η cowgirl, η στάση του λωτού, το ιεραποστολικό και η τετραποδική στάση (doggy style).

Διαπίστωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ρέει αίμα στην κλειτορίδα ήταν η ιεραποστολική στάση, με τους γοφούς της γυναίκας να στηρίζονται σε ένα μαξιλάρι.

Η Δρ. Kimberley Lovie, η οποία ηγήθηκε της έρευνας, είπε: «Τα υποτιθέμενα οφέλη από τις διάφορες στάσεις συνουσίας, περιγράφονται σε πολλά περιοδικά, βιβλία και δημόσια φόρουμ. Ωστόσο, υπάρχει μικρή επιστημονική έρευνα που να αξιολογεί τη συσχέτιση μεταξύ των διαφορετικών στάσεων στο sex και της ικανότητάς τους να παράγουν γυναικείο oργασμό».

Στόχος του ερευνητών ήταν να συγκρίνουν «τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα πριν και μετά τη συνουσία σε καθεμία από τις στάσεις».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η καλύτερη στάση για τη γυναικεία απόλαυση είναι η ιεραποστολική. Αυτή, δηλαδή, που η γυναίκα και ο άντρας κοιτάζονται κατά πρόσωπο. Από την άλλη, χειρότερη ήταν το doggy style.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 527 / position2: 1348
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb