THINK
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Kορίτσια Καριέρας: Η Σμάρα ξέρει πως η αληθινή επιτυχία βρίσκεται στο να δημιουργείς

Σμάρα Τσακιράκη, Corporate Communication & Business Development Consultant
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Kορίτσια Καριέρας: Η Σμάρα ξέρει πως η αληθινή επιτυχία βρίσκεται στο να δημιουργείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σμάρα Τσακιράκη είναι Corporate Communications & Business Development Consultant, με εξειδίκευση στον κλάδο της Κάνναβης και την εφαρμογή τεχνικών NLP, εστιάζει στη συναισθηματική νοημοσύνη του επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα, συμβάλλοντας άμεσα στην ολιστική του εξέλιξη, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και του brand του.

Εχει τη δική της οπτική για κάθε τι που την περιτριγυρίζει, τόσο στη δουλειά της όπου είναι εξαιρετική αλλά και στη ζωή της. Έχοντας ως φιλοσοφία πως η αληθινή επιτυχία βρίσκεται στη χαρά της δημιουργίας, της ζητήσαμε να μας μεταδώσει λίγη... σοφία από τα χρόνια εμπειρίας της και την κοσμοθεωρία της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Οι μέρες του χειμώνα διαφέρουν πάρα πολύ από τις καλοκαιρινές, το σίγουρο είναι οτι όλες έχουν πρωινό ξύπνημα γύρω στις 6.30 και το πρόγραμμα διαμορφώνεται αναλόγως τα to do tasks. Τα καλοκαίρια η ζωή κυλά ήρεμα και δημιουργικά τις καθημερινές, ενώ πιο έντονα είναι τα Σαββατοκύριακα δίπλα στη θάλασσα λόγω συνεργασιών. Το χειμώνα η καθημερινότητα γίνεται πολύ πιο απαιτητική λόγω υποχρεώσεων, όχι μόνο επαγγελματικών αλλά και των δύο παιδιών μου. Οι ρυθμοί πιο έντονοι, οι απαιτήσεις περισσότερες, η πίεση μεγαλύτερη. Αγαπώ τη δράση όμως και δε παραπονιέμαι. Όλα ισορροπούν, καθώς μπορώ να σου ομολογήσω ότι στην πίεση είμαι πολύ πιο παραγωγική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smara Tsakiraki (@smara_cannave)

Όσα κάνεις τα είχες προσχεδιάσει ή σου προέκυψαν στην πορεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποσυνείδητα, σίγουρα ναι. Πιστεύω οτι είμαστε οι δημιουργοί των εμπειριών που βιώνουμε και έτσι κάποια στιγμή απλά προκύπτουν. Η ροή τα έφερε όλα και όλους στα διάβα μου. Κάθε άνθρωπος, ευκαιρία ή νέα δραστηριότητα, είναι η καταλληλότερη στο κάθε τώρα μου. Είμαι πολύ σίγουρη πλέον για αυτή τη τοποθέτηση. . Η πίστη μου σε αυτή τη συνειδητοποίηση ήρθε με τα χρόνια και κάθε φορά τα γεγονότα εν καιρώ το επιβεβαιώνουν από μόνα τους. Όλα στο χρόνο τους, ξέρουν τι λένε!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smara Tsakiraki (@smara_cannave)

Μιλώντας σε ένα κορίτσι που ψάχνει να βρει το δρόμο του, ή τον τρόπο για να κάνει καριέρα, εκτός από τη σκληρή δουλειά, τι άλλο βοηθά στην ανέλιξη; Δώσε μας μερικά μυστικά επιτυχίας!

Εξαρτάται τι ορίζει κανείς επιτυχία και καριέρα. Ο καθένας μας σύμφωνα με τα προσωπικά του βιώματα και πιστεύω, δίνει διαφορετικό ορισμό στην έννοια επιτυχία. Ας είμαστε ειλικρινείς όμως, πλέον η επιτυχία και η καριέρα έχουν αλλάξει ορισμό και έρχονται στη ζωή μας με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Χωρίς τόσο κόπο και σκληρή δουλειά. Θεωρώ πως ό,τι θέλεις, το υλοποιείς. Για μένα θεμιτό εργαλείο αποτελούν βασικοί πυλώνες, όπως οι γνώσεις και σπουδές σε αυτό που αγαπάς, όσο κυνικό και να ακούγεται, διευρύνει το πεδίο αντίληψης και σκέψης.

Μετά από 22 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε Λονδίνο & Ελλάδα, μεγαλώνοντας ανάμεσα σε διεθνή brands όπως The Bulldog Amsterdam, Universal Pictures και άλλους... επιτυχία για εμένα είναι όταν είσαι χαρούμενη να πηγαίνεις στο γραφείο σου, δημιουργείς και νιώθεις ότι συνεισφέρεις στον κλάδο που έχεις επιλέξει να ασχοληθείς, τον εξελίσσεις καθημερινά, και ανεβάζεις τον πήχυ πιο ψηλά από όσο πιστεύεις ότι μπορείς. Το να ξεπερνάς τα προσωπικά σου όρια κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Να έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις συνεργάτες & project που θα συνεργαστείς.

Όσον αφορά την επιτυχία που ορίζεται από τα χρήματα, καθώς ζούμε σε μια χώρα που έτσι μας έχουν μάθει να την αναγνωρίζουμε... ναι, κατά ένα μέρος εκφράζει την επιτυχία. Όμως η αληθινή επιτυχία βρίσκεται στη χαρά της δημιουργίας, η οποία εκφράζεται για εμένα με ηρεμία, σεβασμό, υποστήριξη και θέληση να εξελίσσεσαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Τότε έχεις πετύχει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι και πιστέψτε, συνοδεύονται πάντα και με την “οικονομική” επιτυχία.

Οπότε θεωρώ πως τα μυστικά επιτυχίας είναι να έχεις ξεκάθαρους στόχους, όχι πολύ μακροπρόθεσμους, καθώς δε γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί στο επόμενο πεντάλεπτο στη ζωή μας. Σεβασμό πρώτα στον εαυτό τους και έπειτα στους γύρω τους. Το βασικότερο όμως για εμένα και αυτό συμβουλεύω και στα παιδιά μου, είναι η δύναμη και πίστη στα θέλω τους. Να είναι αδιαπραγμάτευτες, πρωτίστως ως προς τις ίδιες. Να διατηρούν την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάθε κυρία και να πορεύονται με σταθερά βήματα & γενναιότητα προς τα προσωπικά τους όνειρά & στόχους. Να χαρίζουν τη λάμψη τους, τις ιδέες τους, τη χαρά τους απλόχερα! Να φωτίζουν τον κόσμο γύρω τους!

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Η ελευθερία μου, η εμπιστοσύνη και η συναισθηματική διάδραση με τους συνεργάτες μου. Έχω μεριμνήσει να έχω την πολυτέλεια να εργάζομαι από όπου βρίσκεται το laptop μου και έχω καταφέρει οι συνεργάτες μου να με εμπιστεύονται ακράδαντα. Όσο για τη συναισθηματική διάδραση, λόγω σπουδών, εμπειρίας & εξειδίκευσης στο κλάδο Εταιρικών Επικοινωνιών & Νευρογλωσσικών τεχνικών, πάντα τείνω να “βουτάω” στις ψυχές των ανθρώπων που επιλέγω να επενδύσω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smara Tsakiraki (@smara_cannave)

Πώς οργανώνεσαι;

Πάντα με ιεράρχηση τα to do & must do. Ορίζοντας deadline σε εμένα και έπειτα στους συνεργάτες μου. Έτσι αξιολογείς τη συνέπεια των συνεργατών σου, τη δική σου και βάση αυτών οργανώνεσαι. Επίσης, πάντα κρατάω σημειώσεις στο κινητό μου, για τη καλύτερη ολοκλήρωση εργασιών & project.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Θεε μου! Ευτυχώς οχι! Δε θυμάμαι να έχω δουλέψει κάπου μικρότερη, ή να έχω βιώσει συνεργασίες που δε μου άρεσαν. Από μικρή ακολουθούσα το ένστικτό μου και ευτυχώς είχα επιλογές. Κάθε φορά που παρατηρούσα την παραγωγικότητά μου να μειώνεται και η χαρά της δημιουργίας να έχει αισθητή συναισθηματική πτώση, ως δια μαγείας η εκάστοτε συνεργασία λάμβανε τέλος. Άρα, τώρα μπορείτε να κατανοήσετε για ποιο λόγο εμπιστεύομαι τόσο πολύ τη ροή και τη καταλληλότητα της συγχρονικότητας.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις περισσότερο;

Περισσότερα ταξίδια, σίγουρα περισσότερα ταξίδια! Θέατρα, μιούζικαλ, χρώματα και αρώματα! Ο,τιδήποτε μπορεί να συμβάλλει στη διέγερση των αισθήσεων & συναισθημάτων! Αυτές οι εμπειρίες καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας, και αυτές μας εξελίξουν, καθώς τις θυμόμαστε για πάντα! Η απάντησή μας, στην εκλογίκευση του συναισθήματος !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
14 / position1: 657 / position2: 3421
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb