THINK

Τα βιβλία που πρέπει να πάρεις φέτος μαζί σου στις διακοπές

Οι επιλογές πολλές αλλά κάποια ξεχωρίζουν
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα βιβλία που πρέπει να πάρεις φέτος μαζί σου στις διακοπές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eτοίμασε τη βαλίτσα των διακοπών και μην παραλείψεις να βάλεις κάποιο από τα παρακάτω στις τσέπες της

Καλοκαιρινό και ανάλαφρο, όπως ακριβώς θέλουμε τα αναγνώσματα κάτω από τον ήλιο το «Ανθρωποι που συναντάμε στις διακοπές» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Η Πόπι και ο Άλεξ δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη αγαπάει την περιπέτεια και δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εκείνος προτιμάει να κάθεται σπίτι με συντροφιά ένα καλό βιβλίο και είναι καθηγητής στο λύκειο της μικρής πόλης όπου μεγάλωσαν. Οι δυο τους έχουν την παράδοση να περνούν μαζί μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών, και έτσι θα γίνει και αυτό το καλοκαίρι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές περσόνες της Μεγάλης Βρετανίας, ο Richard Osman (Ρίτσαρντ Οσμάν) είναι παρουσιαστής του εξαιρετικά επιτυχημένου τηλεπαιχνιδιού γνώσεων Pointless του BBC. «Ο άνδρας που πέθανε δυο φορές» βρίσκεται στη λίστα με τα ευπώλητα των βιβλιοπωλείων και σίγουρα θα μπει στη βαλίτσα μας.

Το βιβλίο-φαινόμενο που έγινε η σημαία του φεμινιστικού κινήματος στην Κορέα, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μίνωας. Το μυθιστόρημα «Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982» της Τσο Ναμ-Τζου, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000, αφηγείται την ιστορίας μιας τριαντάχρονης σύγχρονης γυναίκας στη Σεούλ που βιώνει το μισογυνισμό και καταρρέει ψυχικά. 

Οφείλουμε στα καλοκαιρινά βράδια μας ένα βιβλίο του Στίβεν Κινγκ παρέα με ένα ποτήρι κρασί! Κλασικό βιβλίο του Κινγκ, γεμάτο ανατροπές, με σταδιακή κλιμάκωση της αγωνίας το «Μίζερι» των εκδόσεων Κλειδάριθμος δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας - και σίγουρα θα το διαβάσετε εν μια νυκτί.

Ένας διάσημος συγγραφέας κρατείται όμηρος από την μεγαλύτερη θαυμάστριά του, εξαιτίας της εμμονής της με μια μυθιστορηματική ηρωίδα που εκείνος αποφάσισε να «σκοτώσει»...

Ένας Έντγκαρ Άλαν Πόε ταιριάζει παντού και πάντα. «Το έγκλημα της οδού Μοργκ και άλλες ιστορίες μυστηρίου» από τις εκδόσεις Νίκας θα σου κάνει εξαιρετική παρέα.  Ποιος σκότωσε τη χαριτωμένη Μαρί Ροζέ και την πέταξε στο ποτάμι; Πού βρίσκεται κρυμμένο το κλεμμένο γράμμα που γεννά τέτοιους εκβιασμούς; Εκεί που η αστυνομία σηκώνει τα χέρια ψηλά και οι υποθέσεις μοιάζουν άλυτες, ο Σερ Ωγκύστ Ντυπέν βρίσκει τη λύση. Εκκεντρικός, ιδιότροπος και μοναχικός, έχει μια λογική εξήγηση για κάθε υπόθεση...

Πρέπει να πέσει στα χέρια σας οπωσδήποτε το μυθιστόρημα του Calligarich Gianfranco «Το τελευταίο καλοκαίρι στη Ρώμη», που αφορά την περιήγηση στη Ρώμη των αρχών '70 μέσα από τα μάτια ενός μποέμ νεαρού Μιλανέζου, που περνά τη ζωή του σε φτηνά ξενοδοχεία με βιβλία και αλκόολ, απολαμβάνοντας τη dolce vita στο πλάι των πλούσιων φίλων του, μέχρι να συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας γυναίκας.

Μας το πρότειναν οι φίλοι μας και τελικά συνυπογράφουμε. «Η μπαλάντα του θλιμμένου καφενείου» από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι το επόμενο βιβλίο στη τσάντα των διακοπών. Ένα μικρό καφενείο, σε μία ξεχασμένη πόλη γίνεται κομβικό σταυροδρόμι στην πορεία των αλλόκοτων θαμώνων του. Με διαχρονική κοινωνική ευαισθησία και τρυφερότητα η McCullers αφηγείται ιστορίες για ανθρώπους διαφορετικούς που παλεύουν μάταια να ξεφύγουν από τη μοναξιά τους.

Η Nicole Krauss έχει εξελιχθεί σε μια σπουδαία φωνή της αμερικανικής σύγχρονης λογοτεχνίας. Το βιβλίο της «Τι σημαίνει να είσαι άντρας», μια εξερεύνηση στις σχέσεις και την ταυτότητα ανδρών και γυναικών, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και θεωρείται το πιο σπουδαίο έργο της (ήταν ένα από τα 20 πιο σημαντικά βιβλία του 2020). 

Το «Τελειώνει με εμάς» από τις εκδόσεις Διόπτρα, πραγματεύεται ένα πολύ δύσκολο και πάντα επίκαιρο θέμα, με ρομαντική τρυφερότητα και συναισθηματική ευφυΐα. Το βιβλίο είναι γεμάτο με δραματικές ανατροπές και οδυνηρές αλήθειες και δείχνει εύγλωττα την ισοπέδωση που φέρνει μια κακοποίηση καθώς και την ασύλληπτη δύναμη ψυχής όσων επιβιώνουν.

Οι σειρές της μας κρατούν ακόμη παρέα, τα θεατρικά της έργα μας κάνουν να γελούμε μέχρι δακρύων, οπότε το νέο βιβλίο της Δήμητρας Παπαδοπούλου μπήκε γρήγορα στην καρδιά μας. «Ο έρωτας είναι παιχνίδι, μωρό μου» και όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία αγάπης. Σε μια γειτονιά των Εξαρχείων δύο ανέμελοι φοιτητές στον απόηχο του Μάη του ’68 εξερευνούν τη ζωή παρασυρμένοι από τα παιχνίδια του έρωτα. Αλλά, όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια, στο τέλος το μόνο που απομένει είναι οι μεγάλες ψευδαισθήσεις… Από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Κρυμμένο στα βάθη του Λονδίνου του δέκατου όγδοου αιώνα, εκτελεί για την πελατεία του κάποιες πολύ ιδιαίτερες παραγγελίες. Γυναίκες απ’ όλη την πόλη συζητούν ψιθυριστά για μια μυστηριώδη γυναίκα, τη Νέλα, η οποία πουλάει καλά κρυμμένα δηλητήρια για να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στους καταπιεστικούς συζύγους τους... Το «Μυστικό Φαρμακείο» των εκδόσεων Κλειδάριθμος είναι σίγουρα στη λίστα μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
20 / position1: 207 / position2: 851
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb