ΤΑΞΙΔΙΑ

3 επικά γοτθικά κάστρα που μπορείτε να επισκεφθείτε

Υπάρχει κάτι στη γοτθική αρχιτεκτονική που εμπνέει τη φαντασία μας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3 επικά γοτθικά κάστρα που μπορείτε να επισκεφθείτε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει κάτι στη γοτθική αρχιτεκτονική που εμπνέει τη φαντασία μας. Με κύρια χαρακτηριστικά τις μυτερές σκεπές και τα περίτεχνα βιτρό παράθυρα, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε τα φαντάσματα και το σκοτάδι και τη λαμπρότητα των παραμυθιών ανάμεσα στους πύργους και τα τοπία που προκαλούν δέος!

Κάστρο Burghausen 

Τοποθετημένο σε μια κορυφή στην Άνω Βαυαρία, το Κάστρο Burghausen είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κάστρων στον κόσμο, με μήκος πάνω από 3.400 πόδια! Το κάστρο (το οποίο ιδρύθηκε κάποια στιγμή πριν από το 1025) ήταν το σπίτι πολλών γενεών Βαυαρών δουκών και θεωρήθηκε βασικό φρούριο κατά τη διάρκεια διαφόρων πολέμων. Σε αντίθεση με πολλά μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη, το Κάστρο αυτό εξακολουθεί να έχει σχεδόν όλα τα οχυρά του ανέπαφα. Για μεγάλο μέρος της πρώιμης ιστορίας του, το μέρος αυτό ήταν επίσης ο τόπος βασανιστηρίων και εκτελέσεων, με τον τελευταίο επίσημο να απαγχονίζεται εκεί το 1831. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν τα μπουντρούμια όπου κρατούνταν οι κρατούμενοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sven Becker (@5ven.becker)

Κάστρο Corvin

Βρίσκεται στην πόλη Hunedoara της Τρανσυλβανίας, το Κάστρο Corvin (επίσης γνωστό ως Κάστρο Hunyadi) είναι ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Ευρώπη και αναφέρεται ως ένα από τα Επτά Θαύματα της Ρουμανίας. Οι εργασίες για το κάστρο ξεκίνησαν τον 15ο αιώνα και χρειάστηκαν αρκετοί αιώνες για να γίνει η σημερινή του μορφή. Εκτός από αμυντικό φρούριο, το κάστρο ήταν ένα πολυτελές σπίτι για τον John Hunyadi, έναν ευγενή του 15ου αιώνα και κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της Ουγγαρίας. Το Corvin Castle φέρεται να ήταν η έμπνευση για το φανταστικό κάστρο του Δράκουλα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Corvin Castle (@corvincastle)

Κάστρο της Πράγας

Σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, το Κάστρο της Πράγας είναι το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο, που καλύπτει μια εκπληκτική έκταση σχεδόν 750.000 τετραγωνικών ποδιών. Η πρώτη κατασκευή στην περιοχή χρονολογείται από το 870, αλλά το σημερινό κάστρο έχει τις ρίζες του στον 14ο αιώνα. Το κάστρο παρέμεινε έδρα εξουσίας για αιώνες, στεγάζοντας τους βασιλιάδες της Βοημίας, τους Αψβούργους και εκλεγμένους προέδρους. Ο Αδόλφος Χίτλερ πέρασε μια νύχτα στο Κάστρο της Πράγας μετά την κατοχή της χώρας από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, είναι η επίσημη κατοικία του προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, αλλά είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PragueCastle (@praguecastle)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb