3 τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια

Η διατροφή παίζει κι αυτή ρόλο στην υγιεινή των δοντιών
Από το NEWSROOM
3 τροφές που μπορούν να σας χαρίσουν λευκά δόντια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υγιεινή του στόματος μας είναι σπουδαία υπόθεση. Τα λευκά δόντια είναι σημάδι υγείας και δεν χρειάζεται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο για να το καταφέρετε.

Το βούρτσισμα βοηθάει στα μέγιστα, αλλά επίσης σημαντική είναι και η διατροφή μας. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχουμε λευκά δόντια, όπως οι παρακάτω τρεις:

Γιαούρτι

Γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν ώστε να παραχθεί περισσότερο σάλιο, το οποίο βοηθά να καθαρίζονται πιο εύκολα οι λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών. Η δράση τους στη λεύκανση είναι διπλή, αφού έχουν και γαλακτικό οξύ, το οποίο καθαρίζει τα δόντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξηροί Καρποί

Λόγω της σκληρότητάς τους, βοηθούν τα δόντια ώστε να κάνουν «απολέπιση». Τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα καρύδια έχουν λειαντική δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στον αποχρωματισμό των δοντιών σας για να αποκτήσουν ένα φυσικό λευκό χρώμα.

Κουνουπίδι

Τα τραγανά λαχανικά, όπως είναι το κουνουπίδι αλλά και το μπρόκολο, έχουν πολλά οφέλη για τα δόντια όταν καταναλώνονται ωμά, κι αυτό γιατί τρίβονται με την εξωτερική επιφάνεια του δοντιού και καθαρίζουν λεκέδες και υπολείμματα τροφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
6 / position1: 355 / position2: 653
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb