SKIN CARE

Ξέρεις τελικά τι σημαίνει SPF;

Το βλέπεις συνέχεια, καιρός να δεις και τι σημαίνει
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ξέρεις τελικά τι σημαίνει SPF;
RF._.studio /Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακούς συνεχώς για τον δείκτη SPF, αλλά μήπως δεν ξέρεις τι σημαίνει;

Καθώς ο ήλιος στην χώρα μας είναι πολύ δυνατός, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Εννοείται ότι κάθε πρωί, ακόμα και με συννεφιά, δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου. 

Έχουμε μιλήσει ξανά για το πόσο απαραίτητο είναι να προσέχεις το δέρμα σου. Η ηλιακή ακτινοβολία, είναι επιβλαβής και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πολύ σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οι ακτίνες UVA, εισχωρούν στην επιδερμίδα, και ευθύνονται για την πρόωρη γήρανσή της. Από την άλλη, οι ακτίνες UVB, δεν εισχωρούν το ίδιο και ευθύνινται για το μαύρισμα, αλλά και τα εγκαύματα. 

Τι είναι ο δείκτης SPF

Σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα διαβάζεις για τον δείκτη SPF. Πιο συνηθισμένος για τα αντηλιακά που βρίσκουμε στο εμπόριο είναι ο SPF 30 και ο SPF 50. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKIN1004.indonesia (@skin1004_indonesia)

Τα αρχικά SPF προέρχονται από τις λέξεις Sun Protection Factor. Πρόκειται για τη μέτρηση της προστασίας του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου. Στην ουσία, ο δείκτης εξηγεί πόσο χρόνο μπορείς να κάτσεις στον ήλιο χωρίς να καείς. Δηλαδή, για παράδειγμα, αν κάτσεις 10 λεπτά στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αν χρησιμοποιήσεις αντηλιακό με SPF15, ο χρόνος αυτός θα 20πλασιαστεί. Δηλαδή, θα μπορείς να μείεις χωρίς να καείς για 200 λεπτά. 

Ωστόσο, ενδείκνυται να ανανεώνεις το αντηλιακό σου και πριν από αυτόν τον χρόνο, δηλαδή τουλάχιστον κάθε 2 ώρες και κάθε φορά που βγαίνεις από την θάλασσα. Η ακτινοβολία μπορεί να είναι πιο δυνατή από όσο νομίζεις. 

Αυτό που πρέπει να προσέξεις στο αντηλιακό σου, είναι να αναγράφει την ένδειξη ευρέως φάσματος. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει προστασία και από τους δύο τύπους ακτινοβολίας UV (UVA και UVB). Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος για εγκαύματα, για πρόωρη γήρανση και για καρκίνο του δέρματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb