STYLE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Josefine, πώς είναι να επιμελείσαι τις εμφανίσεις μιας συμμετοχής στη Eurovision;

Μιλήσαμε με την founder του HLAOTVEE για trends, τις στυλιστικές επιλογές της Ανδρομάχης στη συμμετοχή της Κύπρου και για το γεμάτο 24ωρό της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Josefine, πώς είναι να επιμελείσαι τις εμφανίσεις μιας συμμετοχής στη Eurovision;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα από τα πιο δημιουργικά άτομα της μόδας που έχουμε γνωρίσει και περήφανη μαμά ενός απίστευτου project/showroom, του HLAOTVEE στην Λεμεσό.

Σπούδασε στο Central Saint Martins College of Art and Design, έχει τρομερό ταλέντο στις εφαρμοσμένες τέχνες, και πάντα ασχολείται με κάτι νέο, είτε αυτό θα είναι το στήσιμο του showroom, είτε τα κολλάζ στο site, είτε κάποιο φωτογραφικό πρότζεκτ! Όλα όμως όσα κάνει έχουν ένα κοινό στοιχείο, τα χρώματα, τα σχέδια, το creativity. Η Josefine, που φέτος με το showroom της ήταν κομμάτι της ομάδας για τις press εμφανίσεις της Ανδρομάχης, της επίσημης συμμετοχής της Κύπρου στη Eurovision, μιλά στο Pink.gr που κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη της.

Ζεις και εργάζεσαι στην Κύπρο, έχοντας ένα concept store/ showroom που θα ζήλευαν πολλοί! Πότε ξεκίνησε το HLAOTVEE;

Το HLAOTVEE η IAMINHATELOVE όπως οι περισσότεροι πλέον μας αναγνωρίζουν ως, ξεκίνησε μια δεκαετία πριν - στο Λονδίνο, ως ένα digital platfom αρχικά και εξελίχθηκε, μεγάλωσε ουσιαστικά μαζί με εμένα και τα όσα αγαπώ, μισώ — θέλω να υπογραμμίσω στον χώρο της μόδας και όχι μόνο. Είναι ένα project που πλέον και με την επιστροφή μου στην Κύπρο, “φώναζε” από μόνο του να πάρει σάρκα και οστά ως physical space μιας και απώτερος του σκοπός ήταν ανέκαθεν να σώσει με τον τρόπο του, να φιλοξενήσει αν θες μαζί με τα ρούχα, τα artworks κτλ και κάθε πλάσμα διαφορετικό - κάθε παιδί που ψάχνει να σωθεί η και να προστατευτεί από μια κοινωνία που γουστάρει τους τίτλους και τα labels. Είναι ένας χώρος που τον χρωστούσα στο παιδί μέσα μου. Η μόδα, οι τέχνες γενικότερα δεν είναι παρά το fun part του showroom μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOSEFIEN HEICH (@josefienheich)

Πώς επιλέγεις όσα βρίσκονται στο showroom σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθώ μόνο το τι μιλάει στην ψυχή μου. Τα ρούχα είναι ιστορίες που περιμένουν απλά σε μια άτυπη, χωρίς αγάπη η μίσος σειρά για να ειπωθούν από κάποιον. Να επιλεγούν από τον ανθρωπό τους. Να ζήσουν μαζί σου και μαζί μου. Ως curator και μετά ως buyer, είμαι αυστηρή και τέρμα απόλυτη με την κάθε μας επιλογή.

Για παράδειγμα: το fast fashion σε εμάς δεν υπάρχει, είμαστε συνεχώς στο ψάξιμο για sustainable, made to last μἀρκες και προϊόντα. Πιστεύω πολύ στους ανθρώπους πίσω από τα labels, τους αγαπάω και στηρίζω μέχρι τέλους. Εξ'ού και τα αποκλειστικά συμβόλαια που έχουμε μαζί τους για χρόνια τώρα. Το ίδιο ισχύει όμως και για τους ανθρώπους μπροστά από εμάς, αυτούς που έρχονται σε εμάς. Είναι όλα αλληλένδετα.

Περιέγραψέ μας μια τυπική μέρα σου!

Είναι όλα κάπως 24/7 nonstop. Σπάνια θα αφήσω κάποιον άλλο στο showroom, θέλω να είμαι εκεί για τον κάθε γνωστό η άγνωστο που θα επιλέξει να μας συναντήσει — μικρό η μεγάλο. Η μόδα δεν έχει ηλικία, η ταυτότητα. Η μόδα είναι σχέση ζωής για κάποιους, ένα απόλυτο κενό για άλλους. Το βλέπω σαν πρόκληση, να καταφέρω να σε κάνω να μου μιλήσεις μέσω της μόδας. Τώρα στο πιο γενικό της ερώτησης, έχουμε άπειρα mails & meetings, φωτογραφήσεις και ένα γενικότερο συνονθύλευμα fun αλλά και τέρμα απαιτητικών γεγονότων.

Είσαι στην ενδυματολογική ομάδα στη συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision! Πώς έγινε αυτό; Πες μας την ιστορία πίσω από αυτή την επιτυχία!

Η Eurovision ως θεσμός μας έχει “πλησιάσει” αρκετές φορές στο παρελθόν — φορές που είχαμε και αρκετό χρόνο μπροστά μας στο να αποφασίσουμε τι και πώς. Πάντα, όπως και σε αρκετές άλλες προτάσεις αντίστοιχου vibe είμασταν τελείως αρνητικοί ως showroom. Φέτος όμως, ήταν κάτι που για εμάς ήρθε τόσο οργανικά και “αθώα” σε μια ακραία αντίθετη στιγμή - full σε creative stress και χάος - που κατευθείαν με το που επικοινώνησε μαζί μας η αγαπημένη μας Nadia Pouri, head creative & stylist της αποστολής, είπαμε ναι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andromachi Dimitropoulou ✨ (@andromache_dim)

Ίσως γιατί και η ίδια, είδε την Ανδρομάχη όπως εμείς, a clean canvas, έτοιμη να δώσει στα ίδια τα ρούχα ζωή, χωρίς αυτά να την φορέσουν η να της προσάψουν τον όποιο τίτλο.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε λοιπόν τα outfits της Ανδρομάχης;

Full on fashion, fun and freedom. Επιλογή που μαζί με την Nadia έγινε μέσα σε 10 λεπτά max. Ήμασταν απόλυτα συντονισμένες στο πως και τι. Ήταν σαν παιχνίδι, ξέρεις.

Μπορούμε να κλέψουμε μερικά tips από σένα για φέτος το καλοκαίρι;

Τα 00῾ς είναι εδώ, ξανά. Η μόδα κάνει κύκλους, δεν σταματάει ποτέ και υπάρχει μόνο γιατί υπάρχουμε εμείς. Σαν tip: support your locals, κάντε τα παλιά καινούργια και αφήστε το καθετί fast (fashion, phase, feeling) πίσω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JOSEFIEN HEICH (@josefienheich)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
12 / position1: 705 / position2: 3685
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb