TRUE STORIES

«Πούλησα τα ωάριά μου για να ξεπληρώσω το φοιτητικό χρέος μου»

Το μέσο χρέος φοιτητικού δανείου στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 57.520 δολάρια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Πούλησα τα ωάριά μου για να ξεπληρώσω το φοιτητικό χρέος μου»

Η Νεοϋορκέζα Kassandra πούλησε τα κατεψυγμένα ωάριά της για 50.000 δολάρια, ώστε να μπορέσει να ξεπληρώσει το βουνό του φοιτητικού χρέους της ύψους 167.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 28χρονη είπε στην The Post ότι υποβλήθηκε σε πέντε γύρους δωρεάς ωαρίων σε μια τελευταία προσπάθεια να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Παρά το γεγονός ότι δούλευε τρεις δουλειές ενώ σπούδαζε - και ζούσε χωρίς ενοίκιο στο σπίτι των γονιών της - είχε ακόμα 25.000 $ χρέος μετά από τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, όταν αποφάσισε να κάνει το μεταπτυχιακό της στη δημόσια υγεία, πλήρωσε άλλα 40.000 δολάρια για κάθε επιπλέον έτος εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Αλλά χωρίς να έχει «πραγματικά καμία άλλη επιλογή» - είχε μόνο έναν μήνα για να αποφασίσει τι θα κάνει. 

«Το είδα ως έναν από τους μοναδικούς τρόπους για να μπορέσω να αποκτήσω χρήματα», είπε η Jones στην Post. «Έχω κάνει ό,τι μπορούσα για αυτές τις σπουδές, και άντεξα για να συνεχίσω και να προσπαθώ να πετύχω τους στόχους μου, και έχω πετύχει αυτό που η κοινωνία πάντα μου έλεγε ότι έπρεπε να κάνω για να είμαι επιτυχημένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάντλησε κάθε άλλη πιθανή λύση, είπε, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης από το σπίτι στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, της λήψης του μέγιστου επιτρεπόμενου φοιτητικού δανείου, της πώλησης του αυτοκινήτου της, της πηγαίνοντας στο κοινοτικό κολέγιο και άλλα πολλά.

Εκείνη, έμεινε με 167.000 δολάρια σε δάνεια για να ξεπληρώσει. «Μακάρι αυτά τα χρήματα να ήταν για προκαταβολή για ένα σπίτι ή για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση».

Εν τω μεταξύ, καθώς το συσσωρευμένο χρέος της την κρατούσε ξύπνια τη νύχτα, μια φίλη της πρότεινε να πουλήσει τα ωάρια της. 

Ακόμη και με μεταπτυχιακό δίπλωμα πάντως, η ίδια μπόρεσε να εξασφαλίσει πρακτική άσκηση με μερική απασχόληση μετά την αποφοίτηση μόνο όταν ξεκίνησε η πανδημία COVID-19.

«Χρειάστηκαν έξι έως επτά μήνες για να γίνω full time, οπότε μου αρνήθηκαν στην αρχή την ασφάλιση», είπε, γεγονός που έκανε πιο δύσκολη την αποπληρωμή των δανείων της που είχαν συσσωρευτεί από τους τόκους.

«Τα χρήματα που έβγαζα με τη δουλειά και την πρακτική άσκηση μερικής απασχόλησης ή απλώς το να μην έβρισκα δουλειά με μεταπτυχιακό για οκτώ μήνες, ήταν ήδη πολλά», είπε. «Έτσι ήξερα ότι έπρεπε να γίνει κάποια άλλη μορφή αποπληρωμής, προκειμένου να καλύψω αυτά τα δάνεια».

Η Kassandra δεν είναι η μόνη που παλεύει με τα φοιτητικά χρέη. Το μέσο χρέος φοιτητικού δανείου στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 57.520 δολάρια, σύμφωνα με το NerdWallet, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 1,75 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι παλαιότερες γενιές δεν έχουν ιδέα πώς είναι αυτό με τις νέες συνθήκες που πρέπει να υπομείνουμε», είπε. «Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, τα δίδακτρα συν το δωμάτιο και η διατροφή σε ένα τετραετές κολέγιο ήταν 1.400 $. Τώρα είναι κατά μέσο όρο 22.000 $, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται χαμηλό για τους περισσότερους φοιτητές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
10 / position1: 555 / position2: 1102
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb