ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 περίεργες φοβίες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Και υπάρχουν και δεκάδες άλλες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
5 περίεργες φοβίες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
Photo by jasmin chew from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως γνωρίζατε κάποια από τις παρακάτω φοβίες;

Απλυτοφοβία

Αν και η προσωπική υγιεινή μπορεί να είναι κάτι για το οποίο αστειευόμαστε, μερικοί άνθρωποι φοβούνται να καθαριστούν ή να κάνουν μπάνιο. Μερικοί άνθρωποι κυριολεκτικά παθαίνουν κρίσεις πανικού όταν έρχονται αντιμέτωποι με το νερό και αυτό οδηγεί σε μοναξιά, απομόνωση και κατάθλιψη. Ξ

Εργοφοβία

Μια μορφή κοινωνικής ανησυχίας, η εργοφοβία προέρχεται από την ελληνική λέξη έργο, που σημαίνει «δουλειά». Αυτό περιλαμβάνει σωματική και μη σωματική εργασία, είναι συνήθως το αποτέλεσμα κάποιου είδους τραύματος νωρίτερα στη ζωή. Ευτυχώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνδυασμό θεραπείας και φαρμάκων για τη μείωση του άγχους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλοδοξαφοβία

Ίσως η πιο ευρέως σχετική φοβία (τουλάχιστον αν έχετε μπει στο διαδίκτυο πρόσφατα) είναι η αλλοδοξαφοβία, η οποία είναι ο φόβος των απόψεων. Θεωρείται κοινωνική φοβία.

Υπνοφοβία

Γνωστή και ως υπνοφοβία, αυτός είναι ο μη φυσιολογικός φόβος να αποκοιμηθείτε. Συχνά, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των ανθρώπων να αισθάνονται σαν να χάνουν τον έλεγχο. Οι εφιάλτες είναι επίσης γνωστό ότι είναι η βάση αυτού του φόβου. Η λέξη προέρχεται από το somini, τη λατινική λέξη για τον ύπνο. 

Χαιτοφοβία

Έρχεται προφανώς από την ελληνική λέξη χαίτη,κοινώς τα μακριά μαλλιά, και η χαιτοφοβία είναι ο φόβος των μαλλιών. Αν και μερικοί άνθρωποι με αυτή τη φοβία φοβούνται μόνο τα χαλαρά ή ξέμπλεκα μαλλιά, άλλοι μπορεί να τρομοκρατηθούν από τις τρίχες στο σώμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 88 / position2: 751
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb