ΑΣΤΡΑ: ΘΕΜΑΤΑ & ΚΟΥΙΖ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο σου λάθος στις σχέσεις, βάσει ζωδίου

Πώς μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα προς όφελος σου;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σου λάθος στις σχέσεις, βάσει ζωδίου
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς μας δεν είναι τέλειος, αλλά σίγουρα όλοι θέλουμε να νομίζουμε ότι είμαστε (σε κοιτάζω, Παρθένε). Όλοι κάνουμε λάθη στις σχέσεις και μερικές φορές αυτά τα λάθη μας διδάσκουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. Αλλά μερικές φορές παγιδευόμαστε σε τοξικά μοτίβα σχέσεων που δεν παρατηρούμε καν. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από αυτά τα καλούπια είναι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια για να μπορέσεις να τα ξεπεράσεις μια για πάντα. Εδώ είναι το μεγαλύτερο λάθος σε κάθε ζώδιο όταν μπαίνει σε σχέση.

ΚΡΙΟΣ: Θεωρείς τον σύντροφο σου ανόητο

Είσαι μια δύναμη, Κριέ και δεν έχεις πρόβλημα να ευδοκιμήσεις και μόνος. Αλλά αυτή η σκληρή αυτονομία μπορεί μερικές φορές να είναι η αχίλλειος πτέρνα σου. Ευδοκιμείς ως ηγέτης, κάτι που είναι υπέροχο...αλλά μερικές φορές στις σχέσεις σου, καταλήγεις να αντιμετωπίζετε το ταίρι σου σαν έναν ακόλουθο. Θυμήσου ότι μια υγιής σχέση δεν σημαίνει ότι ένα άτομο κυριαρχεί στη συζήτηση και περιμένει από τον σύντροφό του να είναι πάντα ο μεγαλύτερος θαυμαστής του. 

ΤΑΥΡΟΣ: Κρατάς μέσα σου τα πάντα

Όλοι έχουν ακούσει ότι οι Ταύροι είναι επίμονοι, αλλά οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πάντα ότι η αντίστασή σου στην αλλαγή επεκτείνεται και στα συναισθήματά σου. Οι Ταύροι είναι σταθεροί. Λαχταρούν την ειρήνη και την αρμονία. Το δράμα απλά σε αγχώνει! Αλλά όταν δεν αντιμετωπίζεις τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά σου, ο σύντροφός σου δε θα ξέρει τι περνάς και αναπόφευκτα, όταν κάποια στιγμή μαλώσετε, θα βγουν όλα στη φόρα, θα εκραγείς και θα ξεσπάσεις. .

ΔΙΔΥΜΟΙ: Παρατάς πολύ εύκολα μια σχέση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Δίδυμοι είναι διαβόητοι για το ότι φεύγουν από μια σχέση όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά ποτέ δεν κοιτούν πίσω -ούτε ένα δευτερόλεπτο- για να παρατηρήσουν την κατάσταση και να καταλάβουν τι έγινε. Ενώ σου αρέσουν οι σχέσεις όταν είναι όλο διασκέδαση και παιχνίδια - και σίγουρα, ξεκινάει το δράμα μόλις αντιμετωπίσεις οποιονδήποτε «πόνο» και τελικά, καταλήγεις απλώς να απορρίψεις την σχέση. Δεν είναι ότι είσαι τεμπέλα ή φοβάσαι τη δέσμευση (με το σωστό άτομο), αλλά τείνεις να βλέπεις μια διαφωνία ως το τέλος μιας σχέσης, παρά ως ευκαιρία για συμβιβασμό και ανάπτυξη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ανοίγεσαι σε υπερβολικό βαθμό και χάνεις τελικά τον εαυτό σου

Ένας Καρκίνος που ανοίγει την καρδιά του είναι ένα όμορφο πράγμα—ειδικά επειδή πρέπει να ξεπεράσει το πολύ σκληρό του καβούκι για να κερδίσει πρώτα την εμπιστοσύνη του άλλου ανθρώπου. Αλλά όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο Καρκίνε, δεν ανοίγεσαι απλώς λίγο, αλλά γίνεσαι ανοιχτό βιβλίο! Από τη μια πλευρά, αυτό μπορεί να είναι μια καθαρτική εμπειρία για εσένα, αλλά από την άλλη, σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσεις να αναρωτιέσαι πού τελειώνεις εσύ και πού αρχίζει ο άλλος. Αυτό το επίπεδο συνεξάρτησης και αφαίρεσης των προσωπικών ορίων μπορεί να είναι επικίνδυνο, επειδή χάνεις τη δική σου ταυτότητα, από την ταυτότητα της σχέσης. 

ΛΕΩΝ: Φορτώνεις υπερβολικά τον άλλον με τα συναισθήματα σου

Όταν η ζωή είναι καλή, περνάς και εσύ υπέροχα. Όταν η ζωή είναι απλώς εντάξει, κρατάς το κεφάλι σου ψηλά, γιατί δεν σου αρέσει να σε βλέπει κανείς κάτω. Αλλά όταν η ζωή είναι… δύσκολη, σε παίρνει και εσένα από κάτω. Και κάπως έτσι8 καταλήγεις να καταρρίπτεις όλα τα φλογερά συναισθήματά σου για τον σύντροφό σου. Προφανώς, δεν μπορείς ποτέ να κρατήσεις πλήρως αυτό που νιώθεις μέσα σου γιατί γεννήθηκες για τη σκηνή! Αλλά το ταίρι σου δεν είναι σάκος του μποξ. Έχουν ένα όριο για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δεχτεί - ακόμα κι αν σε αγαπά μέχρι τη Σελήνη και πίσω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους

Είσαι ο σωστός του ζωδιακού κύκλου. Και φυσικά δεν είσαι εσύ που χρειάζεσαι όλη τη βοήθεια και την προσοχή των άλλων. Το μότο σου είναι «Μπορώ να τους φτιάξω όλους!». Όταν ξεκινάς να βγαίνεις με κάποιον, σου αρέσει το ποιος είναι, ενώ με τον καιρό αρχίζεις να παρατηρείς μικρά μοτίβα/συνήθειες/ιδιορρυθμίες/φράσεις/συμπεριφορές που, λόγω έλλειψης καλύτερων λέξεων, σε ενοχλούν. Όταν δίνεις συμβουλές, προέρχονται πραγματικά από ένα ευγενικό μέρος, καθώς θέλεις απλώς να βελτιώσεις τη ζωή του συντρόφου σου! Αλλά ειλικρινά, μερικές φορές εκείνος θέλει απλώς να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο του.

ΖΥΓΟΣ: Είσαι πολύ passive agressive

Έχεις το πιο όμορφο (ψεύτικο) χαμόγελο του ζωδιακού κύκλου, Ζυγέ. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν είσαι αυθεντικός, αλλά επειδή προτιμάς να μην δημιουργείς εντάσεις, ακόμα κι όταν δεν συμφωνείς με κάτι. Αυτό είναι υπέροχο, μέχρι να μην ξεπεραστεί το όριο. Ξέρεις, εκείνη τη στιγμή που το ψεύτικο χαμόγελό σου αρχίζει να τρέμει και μετά το μάτι σου αρχίζει να παίζει και είσαι έτοιμη να περάσεις από άγγελο σε δαίμονα σε 2,5 δευτερόλεπτα; Ξαφνικά προσπαθείς να παίξεις την καλή, αλλά στην πραγματικότητα ρίχνεις παθητικά-επιθετικά βέλη σε κάθε στροφή. Και μέχρι ο καλός σου να αλλάξει πραγματικά οτιδήποτε σε ενοχλεί, θα θυμώνεις συνεχώς για κάθε μικρό πράγμα που σε ενοχλεί. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Δημιουργείς περιττό δράμα αντί να λειτουργήσεις σαν ομάδα

Όλα ή τίποτα, μέσα ή όχι, πάνω ή κάτω, ειρήνη ή πόλεμο: Είσαι ένα πλάσμα των άκρων, Σκορπιέ. Ενώ μπορείς να κατευθύνεις αυτή την ένταση προς τους στόχους σου, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα όταν είσαι δυσαρεστημένος με τα καλά, να τινάξεις τον κόσμο γύρω σου. Η κακή σου διάθεση καταλήγει να τα διαλύει όλα. Εάν ο καλός σου εκφράσει μια γνώμη ή προσπαθήσει να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, τα μάτια της καρδιάς σου μετατρέπονται γρήγορα σε πηγές φωτιάς. Αυτή η καταιγίδα θα σε οδηγήσει στο να ρίχνεις βόμβες σαν να μην είσαι σε σχέση, να μην είσαι καν ομάδα με τον άλλο και στην πραγματικότητα, μετατρέπεται σε εχθρό σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Δεν είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματα σου

Η ζωή είναι όλη διασκέδαση και παιχνίδια για σένα και αν δεν είναι, είσαι στην επόμενη διαδρομή για να βρεις αυτό που θέλεις! Ωστόσο, οι φόβοι, τα συναισθήματά, τα όνειρά σου - τις περισσότερες φορές δεν τα μοιράζεσαι. Όταν συμβαίνει κάποια ένταση ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου, είναι πιθανό να μείνει ψύχραιμη και να μην το συζητήσεις εκείνη την ώρα, αλλά μετά να μοιράζεσαι υπερβολικά όλες τις μικρές λεπτομέρειες με τους φίλους σου. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί μόλις μιλήσεις σε όλους τους άλλους, οι απόψεις τους αρχίζουν να κολυμπούν στο κεφάλι σου και είσαι ήδη με το ένα πόδι μέσα και το ένα έξω από τη σχέση. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Περιμένεις ότι όλοι θα σου ταιριάζουν

Ευδοκιμείς ως μέρος ενός ζευγαριού δύναμης, Αιγόκερε. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να δουλέψεις για να φτιάξεις μια κοινή ζωή με το ταίρι σου. Δηλαδή, μέχρι ο εσωτερικός σου φ'οβος να αρχίσει να βγαίνει προς τα έξω. Πριν το καταλάβεις, αρχίζεις να παραπονιέσαι για τη ζωή, μετά να παραπονιέσαι για άλλους ανθρώπους και τελικά να παραπονιέσαι για τον σύντροφό σου. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είσαι μίζερος άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, είσαι χαρούμενος όταν είσαι σε ένα χαρούμενο μέρος. Η απαισιόδοξη πλευρά σου είναι απλώς ένας μηχανισμός άμυνας γιατί μπορεί να φοβάσαι ότι κάτι δεν θα λειτουργήσει στο τέλος. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Θέλεις πάντα να κερδίζεις

Υδροχόε, βγες από το κεφάλι σου για δύο δευτερόλεπτα. Ναι, είσαι πολύ έξυπνος, αλλά οι σχέσεις δεν είναι ένα γενικό σχέδιο. Δεν μπορείς να ελέγξεις πράγματα —ή ανθρώπους— μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι την αλλαγή. Το χειρότερο μέρος της υπερβολικής σκέψης, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να αρχίσει να μετατρέπεται σε μια κατάσταση «εναντίον σου». Αντί να προσπαθείς να συμβιβαστείς και να εργαστείς μαζί με το ταίρι σου, κάθε μικρή διαφωνία μετατρέπεται σε μάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος. Η αγάπη δεν έχει να κάνει με το ποιος κερδίζει, Υδροχόε. Η αγάπη θέλει να ανοίξεις την καρδιά σου και να μοιράζεσαι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής στη συζήτηση.

ΙΧΘΥΣ: Θυσιάζεις κομμάτια σου για την σχέση

Όσον αφορά τον ρομαντισμό, θέλεις να γίνεις πριγκίπισσα σε ένα παραμύθι, Ιχθύ. Αυτό μπορεί μερικές φορές να σε οδηγήσει να παραβλέπεις εύκολα τα red flags στις σχέσεις. Μερικές φορές, φτάνεις στο σημείο να θυσιάσεις ακόμη και μέρη της ζωής σου, μόνο και μόνο για να διατηρήσεις τη σχέση σου. Σίγουρα, όλοι μας μπορεί να έχουμε ιδιορρυθμίες ή κακίες, αλλά όταν αρχίζεις να εγκαταλείς μερικά από τα αγαπημένα σου χόμπι, φίλους ή όνειρα, αυτό δεν είναι σχέση. Είσαι προορισμένη να λάμπεις και να ζεις έντονα. Μην το ξεχνάς ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ζώδια
12 / position1: 555 / position2: 1613
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb