ΕΞΟΔΟΣ

7 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Επειδή το να δοκιμάσεις μια διαφορετική κουζίνα είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο
@valentina_restaurant - instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιλογές για φαγητό στην Αθήνα είναι τόσες πολλές που κάποιες φορές δε ξέρεις από που να αρχίσεις! Σίγουρα, πριν πας σε ένα μέρος θα πρέπει να το έχεις ψάξει καλά και σίγουρα το να δοκιμάσεις μια διαφορετική κουζίνα είναι πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία! 

Στην Αθήνα που όλες οι κουζίνες έχουν θέση, μπορείς να δοκιμάσεις από φημισμένα μεξικάνικα μέχρι παραδοσιακά ρώσικα πιάτα σε όμορφους και προσεγμένους χώρους. Διαλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας έθνικ εστιατόρια και ετοιμάσαμε την παρακάτω λίστα. Θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας και να σας πείσουμε να κάνετε μια κράτηση για αυτό το Σαββατοκύριακο, σε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια! 

Στο Andaman Sky για Ταϊλανδέζικο στην ταράτσα

Καλοκαίρι και ταράτσες πάνε μαζί (σας τα έχουμε γράψει και εδώ) και η ταράτσα του Αndaman μοιάζει με ένα εξωτικό μέρος που μυρίζει φροντισμένες γεύσεις! Μια μοναδική εμπειρία πέντε αισθήσεων κάτω από τον ουρανό της Αθήνας και με πιάτα που θα έτρωγες στην Ταΐλάνδη. Γαρίδες, φιλετάκια πάπιας γάλα καρύδας, φρέσκα φύλλα lime, lemongrass και χρωματιστές πιπεριές είναι μερικά από τα υλικά που κάνουν αυτό μενού ξεχωριστό!

Αλόπης 65, Πετράλωνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andaman Thai (@andaman_thai_athens)

Στο Hachiko Sushi & Tales για Sushi και δροσερά Cocktails

Τι πιο ειδυλλιακό για καλοκαιρινό απόγευμα, από το να είσαι σε έναν από τους προσεγμένους χώρους του Hachiko Sushi & Tales, να τρως γαρίδα tempura με τυρί κρέμα και spicy μαγιονέζα και να τη συνδυάζεις με ένα από τα γευστικά του κοκτέιλ. Το αυθεντικό sushi είναι εδώ και μόλις το ανακαλύψεις θα θες να έρχεσαι εδώ ξανά και ξανά. Ευτυχώς, για εσένα, υπάρχουν 3 σημεία στην Αθήνα (Ψυχικό, Κηφισιά, Γλυφάδα) και ένα Μύκονο με αυθεντικό Hachiko sushi! Εμείς συχνάζουμε σε αυτό της Κηφισιάς και απολαμβάνουμε τη δροσιά του ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του μήνα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεωφ. Κηφισίας 238-240, Κηφισιά

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hachikō Sushi Tales (@hachikosushitales)

Στη Βαλεντίνα για Ρώσικες γεύσεις

Μαντί, πιλμένι, πιροσκί, λιπιόσκα και ένα σωρό άλλα εντυπωσιακά πιατα θα δοκιμάσεις σε αυτό εδώ το μαγαζί. Είναι το πρώτο Ρώσικο εστιατόριο της Αθήνας και είναι στο ίδιο σημείο τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα το όνομα του μαγαζιού "Βαλεντίνα" είναι το όνομα της γυναίκας που άνοιξε το εστιατόριο. Εδώ το καλοκαίρι θα βρεις και τη δροσερή σούπα ακρόσκα. Έχει βραστή πατάτα, ψιλοκομμένα λαχανικά, ραπάνακι, και η βάση της είναι γιαούρτι με νερό. Μη ξεχάσετε να κάνετε κράτηση γιατί τα λιγοστά τραπέζια της Βαλεντίνας, γεμίζουν γρήγορα!

Λυκούργου 235, Καλλιθέα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smart&Comfort (@smart_and_comfort)


Στο Salero για Ισπανική παέγια

Και ποιος δεν αγαπάει την Παέγια! Το πιάτο που μας θυμίζει τη Βαρκελώνη είναι στα Εξάρχεια και είναι στην καλύτερη εκδοχή του. Θα το βρεις στο "Salero" που στα ισπανικά σημαίνει αλατιέρα ή αλμυρό. Το πολύχρωμο μαγαζί είναι εδώ από το 2007 και στεγάζεται σε μια μονοκατοικία bauhaus του 1930 που αξίζει να τη δεις από κοντά! Οργάνωσε παρέα, και κάνε και εδώ μια κράτηση για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις να καθίσεις σε αυτή την όμορφη αυλή του κέντρου!

Βαλτετσίου 51, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝙴λ𝚎𝚛 𝚝𝚊𝚜𝚝𝚎 (@eler_taste)

Στο Poke για Χαβανέζικο sushi

Είναι το πρώτο μαγαζί με χαβανέζικο σούσι στην Ελλάδα και είναι μια μόδα που ήρθε από το Λονδίνο και την Καλιφόρνια. Η διαφορά του σε σχέση με το ιαπωνικό, στο ότι σερβίρεται σε μπωλ με βάση το sushi rice και toppings από ωμό ψάρι, σως και λαχανικά. Το όνομα του δεν είναι τυχαίο μιας και poké σημαίνει “κομμένο σε κύβους”. Τα τραπεζάκια του Poke είναι λιγοστά και η ζήτηση μεγάλη γιαυτό να είσαι από νωρίς εδώ! Στο Poke επίσης θα βρεις το νέο τους concept που είναι το ιαπωνικό sando!

Πετράκη 7, Σύνταγμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Poké | Hawaiian Sushi (@pokehawaiiansushi)


Στο Muchos Mexicanos για αυθεντικά μεξικανικά πιάτα

Tacos με βοδινό ή κοτόπουλο, χειροποίητα nachos με λιωμένο τυρί και πεντανόστιμα churros με σοκολάτα! Αυτά και ακόμα περισσότερα θα βρεις στο Muchos Mexicanos και πίστεψε μας, θα είναι από τα καλύτερα που δοκίμασες! Με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου και σε τρία σημεία στην Αθήνα (Νέα Ερυθραία, Μελίσσια, Γλυκά Νερά) εδώ μπορείς με σιγουριά να υποκύψεις στη νοστιμιά και να περάσεις απόλυτα έθνικ βράδια ή μεσημέρια! To δικό μας στέκι είναι αυτό της Νέας Ερυθραίας

Χαρ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Muchos Mexicanos (@muchos.mexicanos)


Στο Οvio για comfort Ιταλικές γεύσεις

Εννοείται δε θα αφήναμε απέξω από αυτό το έθνικ αφιέρωμα την αγαπημένη μας Ιταλία! Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα ή τα ζυμαρικά; Είναι ξεκάθαρο - δηλαδή ovio- ότι όλοι αγαπούν την ιταλική κουζίνα. Casual fine dining στην καρδιά της Αθήνας με γνήσιο ιταλικό μενού και με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη. Οι γεύσεις είναι εγγυημένες και εμείς δε θέλουμε τίποτα άλλο, μόνο τραπεζάκι να καθίσουμε, και ένα καλό κρασί που θα το βρούμε σίγουρα στην κάβα του μαγαζιού. 

 Απόλλωνος 4, Σύνταγμα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovio (@ovioathens)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Εξοδος Πριν 75 εβδομάδες
7 μαγαζιά στην Αθήνα, που ξέρουν από καλό κοτόπουλο
Για dine in ή για take away όλες τις ώρες τις ημέρας, εδώ είναι τα πιο νόστιμα κοτόπουλα!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 153 εβδομάδες
12 ιστορικά μαγαζιά στην Αθήνα, με υπέροχα σιροπιαστά
Επειδή ποτέ κανείς δεν είπε όχι, σε ένα ζεστό και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 149 εβδομάδες
6 Αθηναϊκά μαγαζιά για λαχταριστό brunch με θέα
Κάποια έχουν θέα θάλασσα και άλλα στα αγαπημένα highlight της πόλης
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 147 εβδομάδες
9 νέα μαγαζιά στην Αθήνα, που σίγουρα θα γίνουν τα στέκια μας
Μαγαζιά για φαγητό, γλυκό, κρασί σε ταράτσες και burgers με θέα τη θάλασσα!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 259 / position2: 3791
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb