THINK

«Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να δικτυωθώ για να κάνω καριέρα»

Έχεις κάτι που σε προβληματίζει; Στείλε τώρα στο emenamoules@pink.gr
Γράφει η Βικτώρια
«Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να δικτυωθώ για να κάνω καριέρα»
Photo by Vinicius Altava from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aγαπητή Βίκυ

Έχω βαρεθεί να προσπαθώ να γνωρίσω κόσμο για να δικτυωθώ στο επάγγελμά μου (δικηγόρος). Ζω στη Λάρισα, βγαίνω (και έβγαινα προ Covid) με τους πάντες, και το περίεργο είναι πως, δεν κάνω και καμιά γνωριμία της προκοπής. Θα μου πεις είμαι ακόμη 27 χρονών αλλά δεν θα έπρεπε να έχω κάνει έστω μια υποτυπώδη αρχή καριέρας; Eχω συμφοιτήτριες που άλλες πήγαν στα γραφεία των γονιών τους, άλλες σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία (που ανοίγει θέση κάθε 5 χρόνια) και άλλες έφυγαν εκτός Ελλάδος. Τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει χρυσή συνταγή για κανέναν αλλά μια καλή ιδέα είναι να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις εσύ. Π.χ. γιατί μας αναφέρεις πως κάποιες πήγαν στα γραφεία των γονιών τους; Είναι αυτό μια επιλογή για εσένα; Όχι.

Άλλες πήγαν σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Είναι κάτι που σε ενδιαφέρει; Έψαξες να δεις τι προσόντα χρειάζεται για να το κάνεις; Είσαι διατεθειμένη να μετακομίσεις στην Αθήνα και να ζήσεις αυτή την ζωή;Είσαι σίγουρη πως ανοίγει μια θέση κάθε 5 χρόνια; Σε όλα τα γραφεία; Ξέρεις κάποιό που θα σε ενδιέφερε ιδιαίτερα;

Άλλες έφυγαν στο εξωτερικό. Συνεπώς επέλεξαν να μην επενδύσουν στην δικτύωση που απαιτεί ένα δικό σου δικηγορικό γραφείο και στην ανάπτυξη πελατολόγιου. Το εξωτερικό είναι μια άλλη πίστα και θέλει να κινηθείς διαφορετικά. Επίσης, το εξωτερικό δεν είναι όλο ένα πράγμα αλλά έχει πολλές διαφορετικές επιλογές.

Εσύ τι θέλεις να κάνεις; Το να βγαίνεις με τους πάντες χωρίς σκοπό και πλάνο δεν είναι δικτύωση. Για κάποιους είναι απλά μια Παρασκευή βράδυ. Συγκεντρώσου στα θέλω σου, στο τι σου άρεσε στην σχολή, και σε κάποια άτομα που έχουν κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο (δηλαδή σε κάτι παρόμοιο με αυτό που φαντάζεσαι για τον εαυτό σου) για να πάρεις ιδέες για το πώς μπορείς να εξελιχθείς. Ρωτώντας πας στην Πόλη αλλά πρέπει να ξέρεις και τι ρωτάς. Επίσης, άντρες στην σχολή δεν είχατε; Γιατί μας μιλάς μόνο για τις συμφοιτήτριές σου; Αν θέλεις να συγκρίνεσαι μην περιορίζεσαι στο γυναικείο φύλλο.
Καλή επιτυχία στις αναζητήσεις σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 25 / position2: 554
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb