ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 2 ερωτήσεις που θα σου αλλάξουν την ζωή

Κάνε τις στον εαυτό σου και παρατήρησε τις απαντήσεις που θα δώσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι 2 ερωτήσεις που θα σου αλλάξουν την ζωή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσες φορές έχεις βολευτεί σε καταστάσεις είτε επειδή φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα, είτε επειδή σε βόλευε και βαριόσουν ή ακόμα επειδή δεν ήξερες τι ήθελες πραγματικά και άφηνες την ζωή να σε παρασέρνει χωρίς βούληση.

Εννοείται ότι θα πρέπει να δέχεσαι ότι σου φέρνει η ζωή, όμως άλλο το να μάθεις να το διαχειρίζεσαι και να επιλέγεις συνειδητά τις κινήσεις σου και άλλο απλώς να είσαι παθητικός δέκτης. Άλλωστε αν θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου θα ξεκινήσεις από το να αλλάζεις τον εαυτό σου και να αφήνεις πίσω σκέψεις και πρακτικές που πλέον δεν σε βοηθούν να προχωρήσεις.

Με το να απαντάς σε κάθε πρόκληση: «Challenge accepted!», να είσαι σίγουρος ότι επιλέγεις την εύκολη διαδρομή, αφού είναι σαν να παραδίνεσαι σε μία κατάσταση. Με το να αποδέχεσαι τη ζωή ως έχει, επιβεβαιώνεις στον εαυτό σου, αλλά και στους γύρω σου, ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Σαν να μην έχει νόημα να προσπαθήσεις.

Έτσι παραμένεις σε δουλειές που δεν σε ευχαριστούν, σε προσωπικές ιστορίες που δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις στη ζωή σου και σε πληγώνουν, ή συνεχίζεις να ζεις σε μέρη που τα νιώθεις ξένα. Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες καταστάσεις διαρκούν πολύ καιρό και όταν μια μέρα γυρίσεις πίσω και κοιτάξεις θα αισθανθείς μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου, ή το χειρότερο; Δεν το αναγνωρίζεις παρά το γεγονός ότι έπαιξες ένα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτής της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές φορές, από παιδί ακόμα, οι υποδείξεις και οι παρατηρήσεις έρχονται από τους άλλους για να σε «σουλουπώσουν» και να σε βάλουν μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο θα γίνεις αποδεκτός από όλους. Όμως, εσύ θέλεις να γίνεις ένας «κανονικός» άνθρωπος;

Οι δύο ερωτήσεις που θα πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου πριν δώσεις την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση, σύμφωνα με την Jessica Thiefels συγγραφέα του βιβλίου «10 Questions That Answer Life’s Biggest Questions», είναι οι εξής:

Πού θα ήθελα πραγματικά να ζω;

Δύσκολη ερώτηση, που όμως υπάρχει απάντηση. Σίγουρα, τα οικονομικά σου παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή του μέρους, και το να πας σε ένα εντελώς άγνωστο τόπο ίσως να είναι κάτι που φαντάζει αρκετά παράτολμο. Η εποχή που διανύουμε είναι αβέβαιη και τα τολμηρά επιχειρήματα δεν τα επιτρέπει. Δεδομένων των συνθηκών, θα προτιμήσεις την θαλπωρή και την σιγουριά που σου παρέχουν οι σίγουρες, για εσένα, επιλογές. Σεβαστό και καθόλου κατακριτέο.

Όμως, αν πραγματικά νιώθεις ότι πνίγεσαι και θέλεις τόσο πολύ να φύγεις θα πρέπει να θέσεις μία σειρά από ερωτήσεις στον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που σου λείπει από την καθημερινότητά σου και πιστεύεις ότι θα το βρεις κάπου αλλού; Πώς πραγματικά φαντάζεσαι τη ζωή σου σε κάποιο ξένο μέρος; Μελέτησε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και μετά κάνε το μεγάλο βήμα στην καινούρια σου καθημερινότητα.

Τι πρέπει να κάνω για να πετύχω τον στόχο μου;

Ο καθένας μας φαντάζεται μία ονειρική ζωή, που προσπαθεί να την πετύχει χωρίς να γνωρίζει τελικά πού θα τον οδηγήσει. Η μέχρι τώρα ζωή σου φαίνεται συμπαθητική, όμως μέσα σου υπάρχει αυτό το «αν» που θα ήθελες πολύ να το γευτείς.

Υπάρχουν άνθρωποι, και κυρίως νέοι, που παράτησαν τη ζωή στην πόλη γιατί αν και διέθεταν όλα τα προσόντα για να γίνουν πετυχημένοι επαγγελματίες, δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά και έτσι επέλεξαν να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να στραφούν σε επαγγέλματα που σχεδόν είχαν ξεχαστεί, να αποκτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο τον τόπο που αγαπούν. Και αυτοί με ερωτήσεις άρχισαν το ταξίδι τους.

Θέτοντας συνεχώς ερωτήσεις στον εαυτό σου η ζωή σου αρχίζει να αλλάζει. Οι σωστές ερωτήσεις στην σωστή στιγμή θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πραγματικά θέλεις εσύ από τον εαυτό σου και όχι τι θέλουν οι άλλοι για εσένα. Θα σε βοηθήσει να αφήσεις τη δουλειά που δεν αγαπάς καθόλου και να επιλέξεις αυτή που σε γεμίζει, να βρεις ένα σπίτι όπου θα μπορέσεις να ευδοκιμήσεις μέσα σε αυτό, ακόμα να ταξιδέψεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αν είναι το όνειρό σου.

Όσο πιο περίεργος είσαι, τόσο πιο πολύ θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και τις επιθυμίες του. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Όλοι δεν έχουν τις ίδιες απαντήσεις σε μία ερώτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 592 / position2: 1425
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb